Lumea post-pandemie: un mall are pedale la lift în loc de butoane

26.05.2020
Lumea post-pandemie: un mall are pedale la lift în loc de butoane

Un mall din Thailanda a înlocuit butonele de la lift cu pedale pentru picioare, ca măsură în timpul pandemiei COVID-19.

Clienții Seacon Square din capitala Bangkok au fost surprinși de noua modalitate de interacțiune cu lifturile. Pedalele sunt montate în fața ușilor și în interiorul cabinelor, transmite Reuters. Ideea lifturilor cu pedale a fost apreciată de majoritatea oamenilor.

„Au făcut o treabă bună când au pregătit asta. Mă simt mult mai în siguranță, deoarece ne folosim mâinile pentru a face diverse lucruri tot timpul”, a declarat o femeie.

VEZI IMAGINILE DIN GALERIA FOTO

„Cea mai ușoară modalitate să te infectezi este atunci când atingi un obiect care a fost contaminat”, a declarat Prote Sosothikul, vicepreședinte al Seacon Development, compania care deține centrul comercial. „Într-un final îți vei atinge fața, iar virusul va ajunge în gura sau ochii tăi. Așa că am venit cu această idee a unui lift hands-free, operat cu picioarele”, a adăugat el.

Lumea de după pandemie va arăta altfel

Thailanda, a doua cea mai mare economie din sud-estul Asiei, a deschis magazinele duminica trecută, după o pauză de două luni. În statul asiatic au fost confirmate peste 3.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 56 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Pandemia a afectat serios economia Thailandei, care se bazează în mare parte pe turism.

Tehnologii precum cea implementată în mall-ul din Bangkok vor fi tot mai frecvente în perioada post-pandemie. Cei care se vor întoarce la birou după perioada de izolare cauzată de COVID-19 vor observa, cu siguranță, câteva schimbări. Ușile automate și alte dispozitive hands-free vor fi tot mai comune.

Totodată, un bar din Sevilla, Spania, a instalat un robot care servește bere.

CITEȘTE ȘI: Inteligența artificială arată data exactă la care se va termina pandemia COVID-19

CITEȘTE ȘI: Pacientul 91. O țară a cheltuit 200.000 de dolari pentru a salva un străin bolnav de COVID-19

CITEȘTE ȘI: iOS 13.5 a fost lansat. Îți spune dacă ai intrat în contact cu bolnavi de COVID-19

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult