NVIDIA și-a înlocuit pentru scurt timp CEO-ul cu o „clonă virtuală”

14.08.2021
NVIDIA și-a înlocuit pentru scurt timp CEO-ul cu o „clonă virtuală”

NVIDIA nu mai este de mult doar o companie care produce plăci grafice pentru gaming. Ambițiile sale în domenii precum AI, mașini autonome, cercetare, servere și chiar procesoare sunt mari în ultima perioadă, dar toate aceste tehnologii sunt greu de prezentat în public. Compania a reușit însă să demonstreze cât de puternice sunt toate acestea împreună, înlocuindu-l pe Jensen Huang, CEO-ul și fondatorul companiei cu o „clonă” digitală într-un eveniment prezentare, fără ca nimeni să își dea seama.

Prezentarea NVIDIA de la GTC din aprilie a inclus o clonă digitală a CEO-ului Jensen Huang

Compania a dezvăluit că în aprilie, în cadrul conferinței de la GTC, unde Jensen Huang a prezentat cele mai noi produse ale companiei, pentru aproximativ 14 secunde, acesta nu a fost de fapt prezent pe ecran, fiind înlocuit fără ca publicul să știe, cu o versiune digitalizată, îmbunătățită folosind algoritmi AI. Rezultatul este greu de „prins” inițial dacă te uiți live la prezentare, însă este foarte evident odată ce știi despre ce este vorba (tranziția are loc după 1:02:23 în clipul de mai jos).

Se pare că pentru a realiza efectul, o echipă din cadrul NVIDIA a trebuit să scaneze digital și să reproducă în mare detaliu bucătăria lui Huang, cea în care au fost ținute și prezentările altor lansări din ultimul an, precum anunțul plăcilor grafice din seria RTX 30. Totul a fost posibil datorită Omniverse, un software care creează lumi virtuale. Apoi, un model 3D cu CEO-ul a fost realizat, iar mișcările și gesturile sale au fost reproduse folosind AI. Având în vedere că în cele 14 secunde, Jensen este foarte mic pe ecran și nu pot fi văzute expresiile feței în mare detaliu, efectul este destul de convingător.

Desigur, aceasta nu este prima dată când NVIDIA impresionează cu oamenii săi „virtuali”. Compania a lansat în urmă cu ceva vreme un site care generează noi fețe umane unice, folosind AI și parametri aleatorii. Explicații despre cum a fost posibilă această tranziție sunt disponibile în clipul de mai jos.

sursa: Vice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult