Parcurile de distracții din Japonia au interzis țipatul în roller coaster

09.07.2020
Parcurile de distracții din Japonia au interzis țipatul în roller coaster
Foto: Captură din video

Mai multe parcuri de distracții din Japonia au interzis țipatul în roller coaster și alte dispozitive care oferă senzații tari, în contextul pandemiei COVID-19.

Regula s-ar putea să fie dificil de respectat, deoarece acesta nu este un lucru pe care oamenii îl fac în mod conștient, potrivit cercetătorilor. Totuși, proprietarii parcurilor le sugerează oamenilor să încerce să „țipe în sufletele lor”.

Când oamenii țipă sau strigă eliberează pe gură o cantitate mare de picături de salivă, care pot ajunge la distanțe mai mari de doi metri.

Într-un clip de patru minute, doi manageri de la parcul Fuji-Q Highland, Daisuke Iwata și Koichiro Horiuchi, poartă măști de protecție în timp ce se dau în Fujiyama, un roller coaster care atinge viteza maximă de 128 km/h. Bărbații reușesc să stea calmi și să nu țipe, dar nu este, probabil, prima dată când folosesc Fujiyama.

Clienții au declarat că vor încerca să respecte regula, transmite Wall Street Journal. Din fericire, cei care o încalcă nu vor fi pedepsiți.

În Japonia, încălcarea regulilor nu se pedepsește întotdeauna

Astfel de reguli, care nu atrag după ele pedepse dacă sunt încălcate, sunt obișnuite în Japonia. În orașul Yamato este ilegală, de la 1 iulie, folosirea unui dispozitiv mobil în timp ce oamenii merg pe jos. Cetățenii sunt încurajați să își folosească dispozitivele electronice în timp ce stau, pentru a nu-i deranja pe cei din jur și pentru a fi în siguranță.

Totuși, oamenii nu sunt sancționați cu amenzi. Scopul legii este să atragă atenția asupra pericolului reprezentat de folosirea electronicelor de către pietonii aflați în mișcare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video