Un turist care încerca să-și recupereze telefonul, a căzut într-un vulcan activ

20.07.2022
Un turist care încerca să-și recupereze telefonul, a căzut într-un vulcan activ
Foto: Profimedia Images

Un turist a căzut în Muntele Vezuviu, un vulcan activ din Italia, în timp ce încerca să-și recupereze telefonul care i-a scăpat din mână după ce și-a făcut un selfie.

Tânărul de 23 de ani a fost salvat de angajații Parcului Vezuviu. Potrivit autorităților, turistul a urmat o cale neautorizată pentru a ajunge în vârful vulcanului cu înălțime de 1.281 de metri.

El ar fi ales această variantă deoarece nu mai erau disponibile bilete. În fiecare zi sunt vândute 2.700 de tichete. Astfel, bărbatul a ajuns în partea opusă a craterului, închisă vizitatorilor și care nu este prevăzută cu elemente de siguranță, precum balustradele.

Bărbatul a căzut câțiva metri în craterul vulcanului și a suferit doar răni ușoare la picioare, brațe și spate. Turistul era însoțit, în zona interzisă, de alți doi americani, de doi britanici și un austriac. Toți au fost reținuți de carabinieri și, cel mai probabil, amendați.

Vezuviul văzut din Pompeii, oraș pe care o erupție a vulcanului l-a distrus în anul 79 (Foto: Wikimedia)

Potrivit reprezentanților Parcului, cazurile în care vizitatorii aleg căi neautorizate pentru a ajunge în vârful vulcanului sunt foarte rare.

Oamenii mor în căutarea selfie-ului perfect

Întâmplarea ne aduce aminte de un incident petrecut în 2020. Un tânăr de 25 de ani făcea fotografii și selfie-uri în Glen Canyon National Recreation Area când a alunecat și apoi a căzut în gol. În timp ce recuperau corpul neînsuflețit, angajații biroului șerifului și rangerii au făcut o descoperire neașteptată în același loc: au dat peste alte rămășițe umane, despre care nu știa nimeni nimic.

Incidentul de la Glen Canyon s-a petrecut la scurt timp după ce, tot în SUA, două studente au căzut de pe acoperișul unei clădiri cu patru etaje, în timp ce își făceau selfie-uri, potrivit poliției.

În primele trei trimestre din 2021 au fost înregistrate 24 de decese legate de selfie-uri în întreaga lume.

Sursa: ABC News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult