VIDEO: Ultimele momente, intense, înainte ca un avion C-2A Greyhound să aterizeze pe un portavion

18.11.2020
VIDEO: Ultimele momente, intense, înainte ca un avion C-2A Greyhound să aterizeze pe un portavion
Foto: captură din video

Grumman C-2A Greyhound este una dintre cele mai mari aeronave care aterizează pe portavioane. Manevra este mai dificilă decât în cazul altor avioane, deoarece este foarte puțin spațiu pentru erori.

Un clip video publicat pe YouTube arată ultimele minute, tensionate pentru privitori, de dinainte ca un C-2A Greyhound să aterizeze pe USS Harry S. Truman, în Golful Persic. Aeronava venea de la baza din Manama, Bahrain.

Citește și: VIDEO: Manevrele pe care le face în carlingă un pilot de Super Hornet pentru a ateriza pe portavion, în plină furtună

Clipul este interesant deoarece este filmat din două perspective. Vedem ce se întâmplă în carlingă, dar și în afara avionului.

Grumman C-2A Greyhound (Foto: Wikipedia)

Acest avion cu două motoare cu elice este esențial pentru buna funcționare a „orașului plutitor” care este portavionul. Aeronava, gândită pentru a zbura în condiții meteo dificile, transportă provizii, echipamente, colete, scrisori, dar și pasageri (inclusiv VIP-uri, ocazional).

Bell Boeing V-22 Osprey (Foto: Wikipedia)

Inițial, avionul trebuia să fie retras din serviciu în 2007. Acest moment a fost amânat, însă, până în 2024.

Grumman C-2A Greyhound va fi înlocuit de Bell Boeing V-22 Osprey, un hibrid avion-elicopter.

Sursa: YouTube/Rob Roy

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Momentul când două elicoptere militare sunt avariate în timp ce echipajul face poze pentru Facebook

VIDEO: F-22 așa cum nu l-am mai văzut. Manevre spectaculoase făcute de cel mai scump avion de vânătoare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult