VIDEO: Momentul când un robot autonom trece prin perimetrul stabilit de poliție

16.09.2022
VIDEO: Momentul când un robot autonom trece prin perimetrul stabilit de poliție

Un robot autonom care livrează mâncare a trecut prin perimetrul locului unde a fost săvârșită o infracțiune, spre surprinderea polițiștilor aflați la fața locului.

Incidentul, filmat de un jurnalist de la stația locală de televiziune KNBC din Los Angeles, California, a devenit viral. Robotul, care are numele „Connie”, nu a știut să interpreteze banda galbenă care i-a apărut în față, așa că și-a văzut de drum după ce o persoană a ridicat-o, în glumă.

Polițiștii au stabilit un perimetru după ce la un liceu, Hollywood High School, au fost raportate focuri de armă. Din fericire, incidentul s-a dovedit a fi unul fals.

Roboții care livrează mâncare sunt ceva obișnuit în Los Angeles. Nu știm cărei companii îi aparține Connie. Incidentul a fost surprins și din alt unghi:

Errare „automaton” est?

Se spune că greșeala este umană (latină: „Errare humanum est”). Același lucru poate fi spus, se pare, și despre roboți. Incidente neobișnuite s-au mai petrecut recent cu vehicule controlate de inteligență artificială. Un grup de mașini autonome s-a comportat ciudat în San Francisco. Automobilele s-au strâns într-o intersecție din oraș, au parcat și au blocat traficul pentru mai multe ore.

Totodată, un automobil electric Tesla Model 3 a călcat un „pieton” în timpul unei demonstrații făcute în China.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui test în care era demonstrat, în fața reprezentanților media, sistemul de frânare automată al vehiculului. În loc să oprească atunci când un manechin a fost trecut prin fața sa, pe o trecere de pietoni, mașina l-a lovit în plin.

Sursa: Today

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult