Abonamentul Netflix mai ieftin, disponibil de luna viitoare. Care sunt limitările

14.10.2022
Abonamentul Netflix mai ieftin, disponibil de luna viitoare. Care sunt limitările

Doritorii unui abonament Netflix la preț redus mai au de așteptat doar până luna viitoare, însă trebuie știut că în afară de reclame mai sunt și alte dezavantaje pentru noul plan tarifar.

Confirmat inițial pentru 12 țări – Australia, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Coreea, Mexic, Spania, Marea Britanie și SUA, abonamentul Netflix subvenționat prin afișarea de reclame va avea un cost lunar de 6.99 dolari.

Probabil, din dorința de a nu face din noul plan tarifar o alegere mult prea populară, erodând statutul de serviciu de conținut premium, administratorii Netflix au decis ca experiența low-cost finanțată prin afișarea de reclame să vină și cu alte compromisuri mai degrabă usturătoare, care să motiveze utilizatorii să aleagă abonamentele standard.

Astfel, cei care aleg abonamentele Netflix sponsorizate prin reclame vor trebui să se descurce fără opțiunea download, utilă pentru salvarea filmelor pentru vizionare offline, în deplasările unde accesul la internet este deficitar. Astfel, dacă optezi pentru un astfel de abonament va trebui să te asiguri că accesul WiFi în camera de hotel nu doar că funcționează, dar și oferă lățimea de bandă necesară pentru streaming video la rezoluție înaltă.

Un alt dezavantaj este că dacă deții un televizor cu diagonală mare, eventual 4K, nu te vei putea bucura de claritate optimă a imaginii, Netflix plafonând setările de calitate la rezoluția 720p/HD.

La lansare, reclamele vor avea o durată de 15 până la 30 de secunde pentru fiecare clip inserat înainte și în timpul show-urilor și filmelor. Un alt compromis este accesul limitat la catalogul Netflix ar trebui inclus, anumite producții TV și filme fiind blocate din pricina restricțiilor de licențiere, la care Netflix promite că lucrează.

Vestea bună este că nimic nu se schimbă pentru abonații Netflix care nu sunt interesați de noua opțiune Basic with Ads, celelalte abonamente, Basic, Standard și Premium rămânând cu tarifele și condițiile actuale de utilizare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult