Alternativa Tinder pentru China realizează potrivirile în locul tău și te invită la întâlniri pe nevăzute

21.03.2023
Alternativa Tinder pentru China realizează potrivirile în locul tău și te invită la întâlniri pe nevăzute

Finanțată de regimul comunist de la Beijing, Palm Guixi este o interpretare distopică a serviciilor de dating, unde partenerul tău „ideal” este ales în mod algoritmic pe baza datelor colectate automat de aplicația instalată pe telefon.

Potrivit descrierii oficiale, aplicația a fost creată pentru a simplifica procesul de dating pentru rezidenții din provincia Jiangxi, potrivind utilizatorii în căutare de partener folosind datele colectate în fundal chiar de aplicația însăși. Astfel, Palm Guixi lucrează pentru a genera ceea ce ar trebui să fie potrivirea pentru utilizatorii săi.

Spre deosebire alternative precum Tinder, Bumble, Hinge sau oricare alt serviciu bazat pe folosirea de comenzi swipe pentru confirmarea/respingerea potrivirilor, Palm Guixi folosește datele de fundal pentru a alege în locul utilizatorului, considerat prea timid/indecis pentru a face alegeri de unul singur. Potrivit China Youth Daily, platforma va organiza inclusiv întâlniri pe nevăzute, odată potrivirea este aprobată.

Guvernul chinez a lansat aplicația într-un efort de a crește rata căsătoriilor, care a scăzut constant în ultimul deceniu. Un raport al Ministerului Afacerilor Civile din China a constatat nu doar că mai puțini rezidenți se căsătoresc, dar dintre cei care fac acest pas, jumătate aveau deja 30 de ani și peste. China a atins vârful numărului de căsătorii în 2011, cu 9,7 milioane de căsătorii înregistrate, care, în 2021, au scăzut la un minim istoric de 7,6 milioane, a raportat Fortune în 2022.

În mod predictibil, grupul demografic vizat de aplicația Palm Guixi nu se arată prea încântat de cea mai nouă metodă prin care Regimul Comunist încearcă să controleze fiecare aspect al vieții private, impunând până și partenerul de viață.

Măsura vine după ce tot regimul comunist a impus reguli draconice cu privire la divorț, lăsând mulți oameni captivi în relații disfuncționale: ”Căsătoria este ca un pariu. Problema este că oamenii obișnuiți nu-și permit să piardă, așa că aleg să nu particip” Drept consecință, tot mai multe persoane privesc căsătoria drept o capcană de evitat, prăbușind și mai mult natalitatea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult