Angajații Foxconn cu simptome COVID, responsabili cu asamblarea iPhone 14, ademeniți să refuze testarea

20.12.2022
Angajații Foxconn cu simptome COVID, responsabili cu asamblarea iPhone 14, ademeniți să refuze testarea

Conflictele de muncă transformate în veritabile proteste de stradă nu par să fi rezolvat mare lucru pentru angajații Foxconn de la fabricile din China, interesele companiei taiwaneze intersectându-se perfect cu voința Partidului Comunist Chinez, inversând strategia zero-COVID până la punctul în care angajații cu simptome de boală sunt ademeniți cu bonusuri salariale pentru refuzare testării COVID.

Potrivit informațiilor obținute din surse de încredere, angajații Foxconn care până de curând erau convinși că sunt supuși la un experiment inițiat cu încuviințarea Partidului Comunist Chinez, în încercarea de a afla ce se întâmplă dacă pandemia COVID este lăsată să evolueze necontrolat în cadrul unei comunități relativ numeroase, sunt ademeniți cu bonusuri salariale pentru a continua să lucreze chiar și cu simptome evidente de boală. Totul pentru atingerea planului de producție iPhone 14 și salvarea colaborării cu Apple, esențială pentru rolul Chinei ca și fabrică de electronice a lumii.

Potrivit Foxconn, angajaților de pe liniile de producție li se oferă măști N95 pentru a preveni răspândirea Covid-19. Însă muncitorii se plâng lipsa unui control real la nivelul comunității, verificarea slabă sau inexistentă a angajaților cu simptome COVID garantând practic infectatrea în camerele de cămin, unde până la opt persoane dorm în paturi suprapuse.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, cazurile de infectare între colegii de cameră nu mai sunt adresate prin extragerea din comunitate și carantinarea bolnavilor în centre specializate. În schimb, angajații cu simptome ușoare de boală sunt „rugați” să rămână la locul de muncă, în ciuda simptomelor.

Angajații astfel motivați rămân să lucreze în ture de până la 11 ore, chiar cu simptome de febră, asamblând telefoane iPhone 14 pentru consumatorii din piețele occidentale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult