Apple închide Photo Stream, serviciul care sincroniza gratuit fotografii între dispozitive

27.05.2023
Apple închide Photo Stream, serviciul care sincroniza gratuit fotografii între dispozitive

Photo Stream, una dintre funcțiile care făcea foarte simplă sincronizarea de fotografii de pe iPhone pe Mac, PC și iPad, va fi închisă permanent. Apple a anunțat că funcția, care a fost lansată chiar înainte de serviciul iCloud, nu va mai fi disponibilă, iar imaginile stocate acolo după data de 26 iulie, vor fi șterse. Compania îndeamnă utilizatorii să își salveze fotografiile din Photo Stream și să folosească în schimb iCloud pentru sincronizarea de imagini între dispozitive.

Utilizatorii de Photo Stream vor fi îndrumați către iCloud Photos

Ideea din spatele Photo Stream era una foarte bună la momentul lansării. Apple asigura spațiu în cloud pentru 1.000 de fotografii din ultimele 30 de zile, complet gratuit. Astfel, dacă aveai Photo Stream activat, toate fotografiile pe care le realezai pe iPhone erau automat urcate în cloud, putând fi de acolo accesate și descărcate de pe oricare alt dispozitiv pe care era prezent același cont Apple ID.

După 30 de zile de la upload, imaginile erau automat șterse, însă noile imagini pe care le realizai erau continuu urcate, deci erau constant fotografii disponibile acolo pentru sincronizare între dispozitive.

Apple anunță însă că de la data de 26 iunie, fotografiile nu vor mai putea fi urcate pe Photo Stream, iar o lună mai târziu, pe 26 iulie, serviciul va fi închis complet. Dacă există fotografii pe care nu le ai stocate local pe niciun dispozitiv la acea dată, acestea vor fi permanent șterse. Compania încurajează salvarea acestora pe unul dintre dispozitive.

Alternativa este iCloud Photos, care poate urca automat fotografiile pe care le ai în albumul foto. Acestea sunt păstrate acolo permanent, însă ocupă din spațiul de stocare de pe contul de iCloud. Astfel, dacă ești pe planul standard, de 5 GB și ai mai mult de 5GB de imagini, vei umple foarte repede acel spațiu.

Cel mai probabil, ideea din spatele opririi Photo Stream și mutarea utilizatorilor exclusiv pe iCloud Photo este încercarea de a convinge cât mai mulți clienți să se aboneze la serviciile de stocare în cloud contra cost.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult