Cat de zgarciti sunt Larry Page si Sergey Brin?

30.10.2007
Cat de zgarciti sunt Larry Page si Sergey Brin?
Ajutor din cer

Ajutor din cer

Cineva acolo iubeste Google. Mai exact DigitalGlobe, cel mai important furnizor comercial de imagini din satelit si totodata secretul aplicatiei Google Earth, o replica fidela a globului pamantesc.

Cel mai nou satelit lansat de DigitalGlobe, companie care furnizeaza imagini pentru aplicatiile de localizare ale Google.

DigitalGlobe are o baza de date de imagini care acopera o suprafata de peste 300 milioane km2, iar de curand a lansat un nou satelit pe nume WorldView-1, mai harnic, capabil sa faca poze pe o suprafata de 500.000 km2 intr-o singura zi, fiind dupa spusele companiei, de 4,5 ori mai eficient decat orice alt sistem de colectare a imaginilor prin satelit. Si rezolutia e mai buna decat cea a satelitului QuickBird.

Daca pana acum erau vizibile obiecte de cel putin 60 cm diametru, acum vor putea fi observate si cele cu diametrul de minim 50 cm. Asta inseamna implicit imagini mai clare pentru Google. go4it! ti-a povestit despre faptul ca Google Earth ar putea deveni metaversul (un univers complex, virtual, 3D care reproduce lumea inconjuratoare). N-au trecut doua luni si TimesOnline a publicat un articol care vesteste posibila lanstare a unei lumi virtuale rivala cu Second Life, construita pe baza aplicatiei Google Earth.

La baza zvonurilor sta motto-ul care apare pe site-ul earth.google.com: „One more step to creating a lifelike 3-D model of the whole planet" („Inca un pas in crearea unei replici 3D a intregii planete"). Aceiasi oameni sustin ca vom vedea lumea virtuala Google inca de la sfarsitul acestui an.

Pentru ca au rezolvat problema vederii DIN spatiu, americanii s-au decis sa priveasca si IN spatiu, asa ca au lansat aplicatia Google Sky, un telescop virtual incorporat in programul Google Earth. Pe bolta cerului software poti vedea 100 de milioane de stele si 200 de milioane de galaxii in imagini provenite de la celebrul telescop Hubble. Gigantul continua cuceririle.

Dupa ce a inceput carto­gra­fierea la nivel de strada a oraselor americane in aplicatia Google Street View, gigantul vrea sa faca la fel si pe Luna, asa ca a anuntat un premiu de 30 de milioane USD pentru cei care vor trimite imagini de la fata locului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News