Cu ocazia premiilor Oscar, Netflix a blocat accesul prin VPN din mai multe ţări

29.02.2016
Cu ocazia premiilor Oscar, Netflix a blocat accesul prin VPN din mai multe ţări

Încă de când a ajuns în mod oficial în majoritatea ţărilor din lume, la începutul lunii ianuarie, Netflix a anunţat că va bloca serviciile prin care poţi accesa conţinutul dedicat altor regiuni. Acest proces a fost destul de lent, majoritatea companiilor care ofereau proxy-uri şi VPN-uri putând opera în continuare pentru a masca IP-urile utilizatorilor de Netflix. Odată cu decernarea premiilor Oscar însă, mulţi utilizatori s-au trezit cu accesul la serviciul de streaming limitat.

Nu este clar dacă Netflix alege aceste servicii individual sau blochează accesul prin proxy sau VPN la nivel de regiune, însă mulţi utilizatori din Europa au rămas cu acces doar la conţinutul dedicat propriei regiuni. Mulţi utilizatori din Marea Britanie, Spania, Germania şi Republica Cehă au descoperit că accesul le-a fost limitat, singura metodă de a accesa Netflix fiind oprirea serviciului de ascundere al IP-ului. Chiar şi cei care foloseau VPN pentru intimitate online, mascând un IP de Marea Britanie cu altul au fost blocaţi.

Momentan, această limitare nu a fost aplicată şi pentru utilizatorii Netflix din România, însă este destul de clar că acest moment va veni mai devreme sau mai târziu. Având în vedere că oferta de filme şi seriale este limitată pentru utilizatorii care nu locuiesc în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, este posibil ca numărul de abonaţi Netflix la nivel global să scadă considerabil în următoarele luni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult