Giphy lansează GIF Maker: o soluţie simplă pentru crearea de animaţii scurte

21.10.2015
Giphy lansează GIF Maker: o soluţie simplă pentru crearea de animaţii scurte

Giphy doreşte să devină o companie dominantă care să ofere servicii complete când vine vorba despre crearea şi distribuirea de imagini animate pe internet. Crearea unor fişiere .gif de calitate nu este tocmai la îndemâna oricui în acest moment, însă Giphy doreşte să rezolve această problemă cu noul GIF Maker, un nou serviciu gratuit care facilitează conversia rapidă a clipurilor video în scurte animaţii.

Înainte, era necesară utilizarea unui software dedicat, care necesita descărcarea de fişiere video care făcea conversia la un format .gif. Acestea necesitau putere de procesare mare şi timpi de aşteptare ridicaţi, însă acum este de ajuns să introduci un link către un fişier video pe site-ul Giphy. Desigur, au mai existat astfel de soluţii online pe diverse site-uri, mai mult sau mai puţin dubioase, însă soluţia GIF Maker doreşte să ofere o soluţie rapidă care îmbină uneltele de creare şi stocare într-un singur serviciu uşor de utilizat. Pe lângă posibilitatea de a alege secvenţa dorită dintr-un clip şi durata animaţiei, GIF Maker oferă şi acces la funcţii de bază precum adăugarea de text, cu diverse opţiuni pentru font-uri şi culori.

Compania Giphy a fost prima care a oferit un serviciu de animaţii care pot fi redate pe Facebook, înainte ca reţeaua de socializare să primească suport nativ pentru acestea, şi de curând a lansat o aplicaţie pentru smartphone-uri numită Giphy Cam, care poate transforma orice moment într-o animaţie amuzantă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult