Gmail renunţă la suportul pentru versiuni mai vechi de Chrome

03.02.2017
Gmail renunţă la suportul pentru versiuni mai vechi de Chrome

Google a anunţat că versiunea web a clientului de mesagerie Gmail nu va mai primi suport oficial pe versiuni de Chrome mai vechi. Varianta minimă pe care compania asigură compatibilitate deplină este Chrome 53, în condiţiile în care deja browser-ul a atins versiunea 56 foarte curând. O parte dintre utilizatorii care încă folosesc Chrome şi Gmail pe sisteme de operare mai vechi vor fi afectaţi, însă situaţia nu este atât de gravă pe cât pare.

În primul rând, faptul că utilizatorii vor accesa Gmail de pe o versiune mai veche a browser-ului nu înseamnă că nu vor mai avea acces la e-mail-uri. Este foarte posibil ca totul să funcţioneze perfect în continuare, însă în cazul unor probleme semnalate de utilizatori pe aceste versiuni vechi de Chrome nu vor mai fi rezolvate ulterior. De asemenea, actualizările Gmail ar putea să ducă la incompatibilităţi în timp. Spre sfârşitul acestui an, Google va lansa o versiune HTML simplificată de Gmail, spre care vor fi rediecţionaţi toţi cei care accesează mail-ul de pe versiuni mai vechi de Chrome.

Cei mai afectaţi de aceste probleme vor fi cu siguranţă utilizatorii care refuză să renunţe la sistemele de operare Windows XP şi Windows Vista, pentru care Microsoft a încetat de multă vreme suportul software. Google a renunţat de asemenea la suportul pentru Chrome pe aceste platforme, versiunea 49 fiind ultima disponibilă în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult