Google Messages primește un nou design și funcții avansate

21.10.2022
Google Messages primește un nou design și funcții avansate

Google continuă transformarea Google Messages într-o alternativă competentă pentru soluții consacrate, de genul WhatsApp sau Facebook Messenger, adăugând funcții precum criptare end-to-en, suport pentru apeluri video și transcrierea mesajelor vocale.

Deși controversele recente au vizat mai degrabă RCS, protocolul de mesagerie multi-platformă suținut de Google și respins de rivalul Apple, veștile ar trebui să fie mai mult despre îmbunătățirile majore prin care Google Messages a devenit o soluție modernă și completă pentru mesagerie instant. Pornind ca și banal inbox pentru mesajele SMS primite pe telefon, Google Messages este acum cu nimic mai prejos de rivalul WhatsApp, la care poți apela pentru a comunica cu orice contact din agentă folosind sesiuni de chat securizate, apeluri de voce intermediate prin conexiunea la internet și apeluri video. Cel puțin, atât timp cât persoana respectivă folosește tot un telefon cu Android.

Astfel, acum nu mai trebuie să asculți fiecare mesaj vocal primit de la „acea” persoană prea comodă pentru a-ți scrie direct, aplicația Google Messages primind abilitatea de a transcrie toate mesajele vocale pe care le primești. Totodată, poți dicta răspunsurile tale în formă text, folosind tehnologiile de recunoaștere vocală puse la dispoziție de Google. Momentan, această facilitată este limitată la câteva smartphone-uri de ultimă generație, precum seriile Pixel 7 și Pixel 6, Galaxy S22 și Galaxy Z Fold 4.

Iar dacă ești dispus să folosești tastatura pentru redactarea mesajelor, acum poți insera emoji-uri, fără a te lovi de limitările mesageriei SMS.

O altă noutate este funcția Reminders integrată. Astfel, versiunea actualizată a Google Messages îi poate ajuta pe utilizatori să-și amintească evenimentele importante fără a deschide o aplicație dedicată (ex. Calendar). Aplicația poate, de exemplu, să le reamintească utilizatorilor despre o aniversare sau o zi de naștere dacă informațiile au fost adăugate în prealabil în detaliile contactelor salvate.

Totodată, dacă alegi să distribui link-uri YouTube folosind Google Messages, persoana aflată la celălalt capăt va putea viziona clipul respectiv direct din fereastra de conversație, fără a fi nevoie să deschidă aplicația YouTube.

O altă caracteristică interesantă, permisă de capabilitățile avansate de AI și ML (Machine Learning) dezvoltate Google este „abilitatea” aplicației de a înțelege contextul unui mesaj și de a prezice următoarea acțiune posibilă. De exemplu, dacă trimiți un text care anunță ora unei întâlniri pentru săptămâna viitoare, aplicația îți va solicita automat să adaugi un eveniment în calendar pentru a-ți fi reamintit de întâlnirea respectivă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult