Huawei pregăteşte Map Kit, un serviciu de navigaţie realizat folosind informaţii ale antenelor telecom din toată lumea

15.08.2019
Huawei pregăteşte Map Kit, un serviciu de navigaţie realizat folosind informaţii ale antenelor telecom din toată lumea

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat de curând că plănuieşte să restructureze semnificativ compania în urma problemelor pe care aceasta le are cu Statele Unite, obiectivul în viitor fiind independenţa de tehnologii produse de alte companii. Întrucât Google Maps este un produs american, pe care compania nu îl va mai putea folosi în viitor în cazul în care sancţiunile SUA nu sunt ridicate, Huawei a început să construiască Map Kit, un serviciu proprietar de hărţi pentru dispozitivele sale şi nu numai.

Map Kit va fi pentru început un serviciu de hărţi care va fi dedicat partenerilor din domeniul dezvoltării software. Huawei plănuieşte să lanseze în această toamnă un API pentru cei care produc software, putând astfel integra hărţile Huawei în aplicaţiile lor pentru mobil. Astfel, noi aplicaţii pentru navigaţie vor putea fi construite independent de hărţile oferite de Google, care la rândul lor vin şi cu costuri ridicate pentru companii.

Conform Huawei, Map Kit poate să ofere informaţii de navigaţie în 150 de ţări din lume, compania folosind staţiile sale telecom din toată lumea pentru a cartografia mai uşor şi pentru a putea oferi informaţii rapide către utilizatori. Informaţiile disponibile în acest momoent spun că hărţile companiei sale pot oferi funcţii avansate pe care nu multe servicii le oferă, precum asistenţă la schimbarea benzii, direcţionarea folosind realitatea augmentată şi trafic în timp real.

Pentru început, Map Kit va fi disponibil în 40 de limbi, iar Huawei deja a semnat parteneriate cu Yandex, gigantul online din Rusia, care la rândul său oferă un serviciu de hărţi numit Yandex Maps. Mai mult, o companie americană, Booking Holdings, ar putea fi interesată de utilizarea Map Kit în produsele sale.

Conform informaţiilor disponibile în acest moment, Map Kit va debuta cândva în luna octombrie, probabil alături de noua serie de smartphone-uri Mate 30 şi de noua versiune a sistemului de operare al companiei bazat pe Android, EMUI 10. Aceste informaţii au fost publicate de China Daily, pe baza unor zvonuri încă neconfirmate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult