Mașinile Google Street View revin în România din această primăvară

06.03.2023
Mașinile Google Street View revin în România din această primăvară

Mașinile Google Street View vor vizita în următoarele luni peste 100 de localități din România, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps.

Campania de împrospătare a imaginilor va începe din data de 7 martie, acoperind zone și localități din toată țara, de la Vălenii de Munte, Câmpulung, Timișoara, Orșova, Deva, București, Pașcani, Călărași, până la Târgu Mureș. Google a publicat o listă actualizată a zonelor care vor fi fotografiate de mașinile Street View în România.

Accesibil direct de pe hărțile Google Maps, serviciul Street View este disponibil în mai mult de 250 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. Inteligența artificială a avut o contribuție importantă la dezvoltarea Google Maps, care oferă acum utilizatorilor și posibilitatea de a-și alege o rută ecologică, cea mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil către destinație. Cu ajutorul AI, Google Maps va oferi utilizatorilor o experiență vizuală mai imersivă.

Street View permite vizualizarea în imagini la 360° a numeroase locații de interes: șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoane mobile.

Colecția de imagini acoperă peste 16 milioane de kilometri de drumuri, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Acoperirea la nivelul României s-a realizat în 2012, fiind preluate imagini acoperind 40.000 de km de drumuri, din 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea a continuat, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2022, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează.

Mai multe informații despre Street View, cum funcționează și cum imaginile alimentează Google Maps pot fi găsite în acest articol de pe blogul Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult