Primul smartphone cu Ubuntu Linux nu va avea magazin de aplicaţii

28.01.2013
Primul smartphone cu Ubuntu Linux nu va avea magazin de aplicaţii

Canonical, dezvoltatorul din spatele Ubuntul Linux, pare să fi ales o abordare mult mai prudentă decât alţi dezvoltatori software, preferând să lanseze primul său smartphone cu Ubuntu Linux înainte de a avea finalizat un magazin de aplicaţii prin care utilizatorii să poată extinde funcţionalitatea telefonului.

Primul smartphone cu Ubuntu Linux nu va avea app store de aplicaţii

Decizia pare să fie luată din raţiuni practice, dezvoltatorii Ubuntu preferând să-şi concentreze mai întâi eforturile către perfecţionarea sistemului de operare şi finalizarea unui pachet iniţial de aplicaţii esenţiale, care să fie livrate cu telefonul în formă pre-instalată.

Drept urmare, primul smartphone cu Ubuntul Linux va fi un produs entry-level, adresat celor care se pot mulţumii cu un pachet standard de aplicaţii gata instalate în memoria dispozitivului.

Ubuntu Software Centre

Potrivit lui Richard Collins, manager de produs la Canonical, direcţia actuală este către o consolidare a relaţiilor cu dezvoltatorii software, dar un App Store Ubuntu este în planuri şi va fi adăugat în viitorul nu foarte îndepărtat, chiar şi pentru telefoanele livrate iniţial fără un astfel de serviciu. Popularea sa cu aplicaţii nu ar trebui să pună foarte multe probleme, deoarece multe dintre aplicaţiile deja existente pentru versiunea desktop Ubuntul Linux se pretează la a fi portate pentru smartphone.

Cei care deţin o tabletă Nexus 7 şi vor să testeze o versiune preliminară Ubuntu Linux au la dispoziţie un kit de instalare oferit de Canonical, afişând aceeaşi interfaţă grafică disponibilă în versiunea Ubuntu pentru PC. Potrivit companiei, primul smartphone cu Ubuntu Linux se va lansa la începutul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult