Un student se cațără într-un mesteacăn pentru a participa la cursurile online

17.11.2020
Un student se cațără într-un mesteacăn pentru a participa la cursurile online

Un student din Rusia este nevoit să se cațere într-un copac pentru a participa la cursurile online. Asta deoarece în satul din Siberia în care locuiește acoperirea internetului mobil este slabă.

Alexei Dudoladov, în vârstă de 21 de ani, este student la Institutul pentru Transportul Apei din Omsk, aflat la 2.225 de km est de capitala Moscova. Tânărul este și un blogger destul de popular, iar problemele cu care se confruntă au atras atenția autorităților.

Citește și: Un copil din Italia a mers pe jos peste un kilometru pentru ca să dea de semnal la internet

Un clip video publicat de Dudoladov pe TikTok și Instagram, în care îi cere guvernatorului regiunii acces mai bun la internet, a fost vizualizat de milioane de ori. „Trebuie să merg în pădure la 300 de metri de sat și să mă cațăr într-un mesteacăn care are o înălțime de opt metri”, spune studentul.

Citește și: În timp ce noi așteptăm 5G, într-o regiune izolată a fost lansată prima rețea 2G

Autoritățile din mai multe regiuni din Rusia au mutat cursurile universitare online din cauza pandemiei.

Aproximativ 80% dintre cetățenii statului, cel mai mare din lume ca suprafață, folosesc în mod regulat internetul, dar acoperirea rețelelor mobile este slabă sau lipsește în zone extinse.

Autoritățile au anunțat că îi vor oferi lui Dudoladov posibilitatea să studieze dintr-un sat care are acoperire bună de internet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Лёха из деревни (@omskiy.kolhoznik)

Sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult