YouTube actualizează player-ul video pentru desktop

04.08.2015
YouTube actualizează player-ul video pentru desktop

YouTube a introdus o nouă versiune a player-ului video pentru desktop, optimizată pentru a lăsa mai multă vizibilitate clipurilor aflate în redare şi accesarea mai eficientă a funcţiilor de bază.

Astfel, noul player HTML 5 înlocuieşte banda neagră afişată în josul imaginii cu una transparentă, butoanele de control şi linia de seek părând să plutească deasupra clipului video. Ca şi până acum, bara de control dispare automat după câteva secunde, prezenţa sa pe ecran fiind însă mai puţin deranjantă.

Noul player YouTube foloseşte simboluri grafice mai mari şi clar definite, armonizate cu interfaţa sistemului Windows 10. În schimb, bara de căutare este mai subţire, iar efectul la activarea meniului Quality sau Subtitle este redat mai cursiv.

Alte modificări au fost aduse meniului Share, copierea adresei URL în clipboard putând fi realizată mai rapid, cu doar două click-uri .

YouTube actualizează player-ul video pentru desktop, aplicând efecte de transparenţă şi alte optimizări

În ciuda modificărilor de aspect, noul Player de YouTube oferă aceleaşi butoane în aceleaşi locuri deja cunoscute, aşa că acomodarea la noul design nu va pune probleme.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult