YouTube testează Add To Queue, o listă rapidă pentru clipurile pe care intenționezi să le urmărești

18.12.2022
YouTube testează Add To Queue, o listă rapidă pentru clipurile pe care intenționezi să le urmărești

Disponibilă deocamdată doar utilizatorilor YouTube Premium, funcția Add To Queue vine ca o alternativă mai convenabilă pentru lista Watch Later, bun sau păstrarea de bookmark-uri direct în web browser direct în browser-ul web.

Important de știut, versiunea YouTube pentru desktop dispune deja de funcția Add To Queue, permițând utilizatorilor să adauge în playlist clipurile pe care vor să le urmărească în continuarea celui aflat în redare. Diferită de funcția Autoplay, opțiunea Add To Queue îți permite să urmărești doar clipurile de care ești interesat, adăugându-le în playlist pe măsură ce le descoperi.

Până acum, utilizatorii de Android și iOS aveau la dispoziție doar opțiunile „Save To Watch later” sau „Save To playlist”, ambele presupunând un minim de interacțiune pentru a reveni la videoclipurile păstrate pentru mai târziu și începe efectiv redarea. În plus, utilizarea acestor funcții salvează videoclipul într-o listă permanentă, utilizatorii trebuind să revină pentru a șterge manual clipurile de care nu mai sunt interesați. Spre comparație, cu opțiunea Add To Queue playlist-ul rezultat este unul temporar, clipurile adăugate fiind eliminate imediat ce sunt vizionate. Iar în situațiile când utilizatorii doresc să reviziteze un astfel de clip, îl vor putea găsi la secțiunea History.

Odată ce este activată în aplicația YouTube pentru Android sau a iOs, vei putea accesa opțiunea Add To Queue folosind butonul cu 3 puncte atașat fiecărui clip din listă. Important de știut, funcționalitatea nu este disponibilă pentru clipurile YouTube Shorts.

Lista de redare astfel creată va putea fi accesată direct din modul de redare, lista apărând sub mini playerul YouTube. Utilizatorii vor putea schimba ordinea clipurilor din listă folosind comenzi drag-and-drop aplicate pe interfața touch. Clipurile din listă pot fi șterse printr-o comandă swipe către stânga.

Utilizatorii YouTube Premium pot încerca deja funcția Add To Queue, accesând secțiunea Try New Features a meniului Settings, prezent în lista afișată la interacțiunea cu poza de avatar din colțul dreapta-sus al ecranului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult