Apple nu va dezactiva (încă) Sign in with Apple pe Epic Games

11.09.2020
Apple nu va dezactiva (încă) Sign in with Apple pe Epic Games

Utilizatorii de conturi de Epic Games Store au tras o mică sperietură ieri, când studioul de jocuri anunța că Apple va elimina începând de astăzi posibilitatea de a se autentifica cu un cont Apple ID folosind funcționalitatea „Sign in with Apple”. Aceștia riscau să își piardă conturile odată cu revocarea acești funcții, însă compania anunță acum că Apple a prelungit perioada de tranziție. Totuși nu știm pentru cât timp, așa că probabil că dacă sunteți afectați, ar trebui să faceți acum schimbarea pe cont.

Epic Games recomandă schimbarea Sign in with Apple cu metodele alternative de autentificare

Practic, tot ce trebuie să faci este să te autentifici pe contul Epic Games și să modifici din setări modul de autentificare. Epic Games Store permite atât log-in direct, cu o adresă de mail, dar și cu diverse conturi, precum Google, Facebook și până de curând, Apple. Desigur, Apple elimină această funcționalitate din cauza conflictului pe care îl are cu Epic Games, care a încălcat intenționat regulamentul de pe App Store, oferind posibilitatea de a face microtranzacții prin alte metode decât prin sistemul de plată Apple.

Același lucru s-a întâmplat și pe Google Play Store, atât Apple, cât și Google, ștergând Fortnite din ofertele magazinelor lor. Apple a mers un pas mai departe și a dezactivat și contul de dezvoltator al Epic Games, motiv pentru care și sistemul „Sign in with Apple” urmează să fie dezactivat pe serviciile companiei.

Inițial, termenul pentru dezactivarea autentificării cu un Apple ID era 11 septembrie, însă Epic spune că Apple oferit acum o prelungire pe termen nedefinit. Totuși, această funcționalitate va dispărea cu siguranță în viitorul apropiat, iar Epic Games spune că nu garantează acele conturi care nu renunță la această metodă de autentificare înainte de momentul în care Apple va trece la acțiune, vor putea fi recuperate.

În principal, această problemă ar trebui să afecteze doar utilizatorii care jucau Fortnite pe iOS, întrucât este greu de crezut că jucătorii de pe alte platforme foloseau un Apple ID pentru a se loga pe Epic Games Store.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult