Ce se întâmplă cu Fortnite pentru iOS de astăzi, odată cu lansarea Sezonului 4

27.08.2020
Ce se întâmplă cu Fortnite pentru iOS de astăzi, odată cu lansarea Sezonului 4

În ultimele două săptămâni, soarta versiunii de mobil a jocului Fortnite a fost foarte incertă. În lipsa informațiilor oficiale din partea Epic Games, toată lumea s-ar fi așteptat ca jocul să nu mai poată funcționa după lansarea următorului sezon, însă se pare că nu va fi tocmai așa. Atât timp cât ai avut Fortnite descărcat pe telefon din App Store sau din Google Play Store, vei putea să continui să joci pe iOS și Android, dar nu vei mai primi conținut nou. Practic, Fortnite se desparte în două: versiunea din prezent, care rămâne blocată pe Sezonul 3 din 2020, și varianta care va trece la Sezonul 4.

Ce se întâmplă cu Fortnite pe iOS

Practic, cei care se joacă Fortnite iOS și iPadOS sau pe telefoane cu Android cu versiunea din Google Play Store, vor rămâne fără posibilitatea de a juca împreună cu jucători de pe alte platforme. Aceste versiuni vor rula pe alte servere, mai vechi.

Fortnite în varianta sa actualizată la Sezonul 4, care se lansează astăzi, va funcționa doar pe PC, PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch, cât și pe varianta din Epic Store de pe Android. Cei care încă au jocul pe iOS și Android, vor continua să joace între ei. Din păcate, pentru că aplicația din magazinele Apple și Google nu mai poate fi actualizată, jucătorii de mobil nu vor mai primi conținut nou.

Astfel, aceștia nu vor mai putea să cumpere Battlepass-ul nou, nu vor putea cumpăra sau primi cadou de la alți jucători noile skin-uri și noile moduri de joc din Sezonul 4 și nu în ultimul rând, nu vor mai putea câștiga bonusuri nici măcar din Battlepass-ul anterior.

Epic nu cedează

Apple nu are obligația de a aduce Fortnite înapoi pe App Store, întrucât un tribunal din California a decis că Epic a acționat cu premeditare pentru a încălca regulamentul magazinului. Totuși, cei care au avut în trecut jocul instalat pe iOS și iPadOS încă îl pot descărca din App Store și pot continua să îl joace.

Epic Games a oferit și noi informații despre conflictul în care compania este implicată:

„Apple cere Epic să întoarcă Fortnite exclusiv la plățile Apple. Propunerea lor este o invitație pentru Epic să conspire cu Apple pentru a-și menține monopolul peste plățile din aplicație pe iOS, suprimând piața liberă, concurența și ducând la creșterea prețurilor. Din principiu, nu vom participa la această schemă.

Tu, ca proprietar de dispozitiv mobil, ai dreptul de a instala aplicații din sursele pe care ți le dorești. Dezvoltatorii software au dreptul de a-și exprima ideile liber și să concureze într-o piață rezonabilă. Politicile Apple împiedică aceste libertăți.”

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult