Apple va dezactiva Sign in with Apple de pe conturile de Epic Games Store

10.09.2020
Apple va dezactiva Sign in with Apple de pe conturile de Epic Games Store

Apple consideră că nu este de ajuns că a scos Fortnite de pe App Store și că a dezactivat contul de dezvoltator al Epic Games, așa că acum va dezactiva și posibilitatea de a te autentifica pe site-ul Epic Games și în magazinul Epic Games Store cu un cont Apple ID. Opțiunea Sign In With Apple pe serviciile Epic va fi dezactivată începând de mâine, 11 septembrie, lucru care îi va afecta în special pe cei care depind de această metodă de autentificare, întrucât ar putea să își piardă conturile.

Clienții Apple și Epic sunt prinși în centrul conflictului celor două companii

Desigur, această decizie nu a fost luată separat de conflictul pe care Apple îl are cu Epic. Întrucât contul de dezvoltator software al Epic Games a fost revocat, toate celelalte funcționalități legate de acesta vor fi de asemenea dezactivate. Epic a reușit să convingă un judecător să interzică Apple oprirea accesului la SDK-ul software pentru Unreal Engine, dar orice are legătură cu distribuția de jocuri video rămâne pe dinafară.

Astfel, posibilitatea de autentificare cu un cont Apple pe magazinul Epic și în jocurile sale, va dispărea. Epic Games încurajează clienții care depind de această metodă de autentificare să o schimbe cu una dintre alternativele disponibile. Se pare că ar exista posibilitatea ca Epic să recupereze conturile celor care nu fac asta până pe 11 septembrie, dar procesul nu are o rată de succes garantată.

Deși Apple este compania care ia efectiv aceste acțiuni, care sunt aparent în conformitate cu regulamentul de utilizare al App Store, Epic Games este compania care a pornit toată această situație. Iar clienții ambelor companii sunt prinși la mijloc, fără un cuvânt de spus și fără prea multe alternative. Conturile de Epic Games, necesare pentru accesarea Fortnite, stochează întregul progres în joc și toate cumpărăturile digitale, ale clienților, iar acum aceștia sunt expuși riscului să piardă toate aceste cumpărături.

După ce Epic Games a chemat în instanță Apple și Apple a răspuns cu aceeași monedă, pentru încălcarea prevederilor contractului între cele două companii. Această luptă pare însă să fie abia la început, confruntările în instanță putând dura mai mulți ani de acum înainte. Curios este însă faptul că Epic Games a ales să ia aceste decizii în ciuda faptului că avea pe iOS peste 60 de milioane de jucători activi în Fortnite, fiind de departe cea mai mare platformă pe care jocul era disponibil.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult