Cum descarci Fortnite pe iPhone, chiar dacă jocul nu mai este în App Store

21.08.2020
Cum descarci Fortnite pe iPhone, chiar dacă jocul nu mai este în App Store

În ciuda faptului că Apple a scos Fortnite din App Store, se pare că jocul nu este încă inaccesibil pentru cei care folosesc iPhone și iPad. Chiar dacă au șters jocul între timp, utilizatorii de iOS pot în continuare să îl descarce și să îl joace pe dispozitivele lor tot de pe App Store, însă doar temporar. Iar jocul va mai funcționa doar o perioadă limitată, după cum anunță chiar și Epic Games, care sugerează că foarte curând, acesta nu se va mai putea conecta la serverele online.

Cum descarci Fortnite pe iPhone dacă l-ai descărcat deja în trecut

Dacă ai avut în trecut instalat Fortnite pe un dispozitiv iPhone sau iPad folosind același cont pe care îl ai în prezent, este foarte simplu să îl descarci din nou. Tot ce trebuie să te asiguri este că ai destul spațiu de stocare pe telefon, adică puțin peste 8 GB. Clientul jocului se descarcă de pe App Store și ocupă doar 300 MB, însă restul descărcării are loc direct în joc sub formă de update.

Iată cum iei Fortnite din nou de pe App Store:

  1. Deschizi aplicația App Store de pe iPhone sau iPad
  2. Apeși pe fotografia de profil din colțul stânga-sus
  3. Intri în meniul Cumpărături/Purchased
  4. Alegi „Cumpărăturile mele”?My Purchases
  5. Scrii în căsuța de căutare „Fortnite”
  6. Apeși pe butonul de descărcare.

fortnite iphone

Din rezultatele căutării poți în continuare accesa pagina oficială a jocului de pe App Store și să vezi toate detaliile despre joc. Aceasta va dispărea însă la sfârșitul lunii. Apple a avertizat Epic Games că toate conturile sale vor fi dezactivate pe 28 august, în cazul în care nu scoate metoda alternativă de plată din joc. Totuși, nici atunci jocul nu va fi obligatoriu inaccesibil jucătorilor.

Acesta va fi imposibil de jucat pe dispozitivele cu iOS în momentul în care aplicația principală va primi un nou update. Un nou sezon în cadrul jocului va începe foarte curând, iar acesta necesită un update care nu va putea fi trimis către telefoanele și tabletele Apple. Atunci, jocul va înceta să se conecteze la servere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult