SUA renunță la jocul America’s Army, folosit pentru recrutarea tinerilor în armată

13.02.2022
SUA renunță la jocul America's Army, folosit pentru recrutarea tinerilor în armată

America’s Army, jocul gratuit realizat de guvernul american pentru a recruta tineri în armată se închide pe data de 5 mai. Acesta a fost lansat în urmă cu 20 de ani și a contribuit la îmbunătățirea imaginii armatei americane în rândul tinerilor. De asemenea, a demonstrat de-a lungul timpului că jocurile video pot fi unelte bune de recrutare în mai multe domenii. În timp ce eficiența recrutării prin intermediul acestui joc video a scăzut, armata SUA s-a dezvoltat cât mai mult în domeniul jocurilor video.

America’s Army a fost inițial programat să funcționeze 7 ani, dar împlinește 20 de ani în 2022

Unul dintre motivele pentru care America’s Army a continuat să existe pentru 20 de ani a fost faptul că a primit un buget inițial de 7 milioane de dolari din partea guvernului, ceea ce a permis angajarea unei echipe cu experiență în dezvoltarea de jocuri. De asemenea, jocul a fost bazat pe Unreal Engine, un motor grafic puternic la momentul respectiv, care permitea o fidelitate grafică ridicată. Jocul a primit de-a lungul timpului multe actualizări și noi versiuni care au ținut grafica și realismul la zi cu noile tendințe din domeniul jocurilor video. Desigur, faptul că este un joc gratuit a contribuit de asemenea la succesul acestui proiect.

Dezvoltat inițial ca un proiect pe 7 ani, jocul a primit an de an suport din partea guvernului, cu un buget de 3 milioane anual pentru susținerea dezvoltării și promovării acestuia. Conform unui studiu in 2008, 30% dintre americanii cu vârste între 16 și 24 de ani își îmbunătățiseră impresia pe care o aveau despre armata americană datorită acestui joc video. De asemenea, jocul a contribuit în acea perioadă la mai multe înrolări decât toate celelalte metode de promovare a recrutării.

Armata americană deține în prezent un canal de Twitch unde are 23.000 de urmăritori, cât și o echipă de eSports care participă la diverse competiții.

sursa: FastCompany

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult