Un student de 21 de ani s-a sinucis după ce țara lui a interzis PUBG

Autor: Adrian Popa 07.09.2020
Un student de 21 de ani s-a sinucis după ce țara lui a interzis PUBG
Foto: Shutterstock

Un student în vârstă de 21 de ani s-a sinucis deoarece nu s-a mai putut juca PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds), joc video interzis de guvern în țara lui, India.

Tânărul s-a spânzurat într-o localitate din statul Bengalul de Vest. Pritam Halder era student la un Industrial Training Institute (ITI).

După ce a luat micul dejun vineri, tânărul a mers în camera lui, potrivit mamei acestuia. Când femeia a mers să îl cheme la masa de prânz, studentul nu a răspuns. Ușa dormitorului era închisă pe interior. După ce au spart-o, vecinii chemați în ajutor de femeie au descoperit corpul neînsuflețit al lui Pritam.

Citește și Joe Rogan: Jocurile video sunt o problemă reală

Mama victimei spune că tânărul era frustrat de faptul că nu mai putea juca PUBG.

„Îl juca noaptea. Cred că s-a sinucis deoarece nu a mai putut juca PUBG”, a declarat femeia. Această teorie este susținută și de poliție.

PUBG este un joc extrem de popular în Asia

Jocul a fost interzis recent în statul asiatic alături de alte 117 aplicații chinezești, în magazinele virtuale App Store și Google Play.

Tot în India, un adolescent a cheltuit, în iulie, economiile familiei, echivalentul a peste 21.000 de dolari, în jocul video PUBG. Băiatul de 17 ani a folosit conturile părinților pentru a face achiziții în joc, pentru el și prietenii lui.

PlayerUnknown’s Battlegrounds naște și alte pasiuni. Recent, o femeie în vârstă de 22 de ani a plecat de acasă pentru a juca PUBG cu un bărbat pe care l-a cunoscut, se pare, pe internet. Tânăra din Malaezia este mama unui copil mic.