Acer Aspire Swift S7-371 – primul laptop mai subţire de 1 cm (REVIEW)

25.10.2016
Acer Aspire Swift S7-371 - primul laptop mai subţire de 1 cm (REVIEW)
Experienţa în utilizare, Concluzie

Impresii şi confortul în utilizare

Elegant şi cu grosimea unui caiet ceva mai gros, Aspire S7-371 este genul de laptop pe care îl poţi lua cu tine oriunde, de ajuns de uşor pentru a fi ţinut cu o singură mână de unul din colţuri şi suficient de rigid încât să nu-ţi fie temă ca l-ai putea deteriora din neatenţie.

Cu forme rotunjite şi textură aderentă, carcasa de 1.09 Kg este plăcut de manevrat, însă nu foarte confortabil de ţinut pe picioare, căldura generată de hardware-ul aflat la interior fiind direcţionată către banda metalică de deasupra tastaturii, dar şi la partea inferioară. Grosimea redusă are şi un alt mic dezavantaj, ridicarea ecranului solicitând un plus de îndemânare pentru separarea de baza inferioară.

Ajutat de finisajul lucios, ecranul Full HD cu tehnologie IPS oferă imagini la o calitate excelentă, cu un nivel ridicat de contrast şi bine iluminată. Raportată la suprafaţa unui ecran de 13.3 inch, rezoluţia 1920×1080 pixeli oferă spaţiu de lucru suficient şi imagini clare, însă pentru a nu fi incomodaţi de scrisul prea mic este nevoie să setăm funcţia de scalare din Windows 10 la nivelul 125%-150%.

Surprinzător pentru un sistem ultrabook, difuzoarele alese de Acer pot atinge un volum sonor destul de ridicat, fără a sacrifica claritatea audiţiei sau restrânge spectrul audio în domeniul frecvenţelor înalte. Chiar dacă bass-ul din melodii este ca şi absent, plaja de frecvenţe redată este suficient de uniformă pentru o audiţie plăcută, iar pentru şi mai mult confort putem apela oricând la un set de căşti.

Performanţe

Ajutat de platforma Intel Kaby Lake şi un dispozitiv SSD de 256 GB produs de Kingston, Acer Aspire S7-371 este foarte prompt în aplicaţii şi reuşeşte să ofere o experienţă comparabilă unui PC desktop de nivel mediu. Totuşi, a nu se confunda procesorul Intel Core m7 cu modelele din gama mai performantă Core i7, diferenţele de performanţă măsurate în benchmark-uri fiind totuşi consistente:

  • 3D Mark (Cloud Gate) – 4556 puncte
  • PC Mark (Work, Conventional) – 2929 puncte
  • HD Tune Pro – 228 MB/s citire, 0.1ms timp de acces
  • SuperPi 1.5 XE (1MB test) – 12,380 sec
  • Cinebench R15 OpenGL: 32.19 fps
  • Cinebench R15 CPU: 207 cb (110 cb single-thread)
  • WinRAR 5.40 64 bit – 2450 KB/s
  • Transfer fişiere Wi-Fi AC (prin reţeaua LAN) – 49,5 MB/s

La pornire, sistemul de operare Windows 10 Home Premium devine perfect utilizabil după numai 10 secunde, iar dacă pornim laptop-ul din stand-by timpul de aşteptare se reduce la aproximativ 2.5 secunde.

Autonomie

Pentru testul multimedia am folosit un film 1080p, rulat folosind profilul de sistem Balanced şi cu luminozitatea ecranului redusă la 40%. În aceste condiţii, acumulatorul instalat în carcasa lui Acer Aspire S7-371  a cedat după 6 ore şi 3 minute de funcţionare continuă.

Folosit la navigare pe internet, având selectat acelaşi profil Balanced de economisire a energiei, cu luminozitatea ecranului redusă la 40% şi interfaţa de reţea pornită, Aspire S7-371 a rezistat 5 ore şi 40 minute.

Concluzie

Având în vedere limitările impuse de construcţia foarte subţire şi sistemul de răcire fără ventilator, nu aşteptam ca noul Aspire Swift S7-371 să impresioneze în testele de autonomie şi nici cu performanţele oferite. Platforma Kaby Lake cu procesor Intel realizat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm demonstrează însă un potenţial excelent, atât în privinţa consumului de energie dar şi a nivelului de performanţă oferit. Desigur, o contribuţie decisivă la obţinerea unei experienţe cât mai cursivă la pornirea şi folosirea aplicaţiilor pentru PC o au şi dispozitivul de stocare SSD, respectiv cantitatea generoasă de memorie RAM.

Venind de la un laptop tradiţional, utilizatorul unui portabil din seria Aspire S7-371 va remarca absenţa totală a zgomotului produs de ventilator sau hard disk, iar asta fără compromisul unor temperaturi inconfortabile la suprafaţa carcasei. Completând designul premium, tastatura este plăcut de folosit pentru redactarea documentelor lungi, iar ecranul de 13.3” nu dezamăgeşte, chiar dacă finisajul glossy poate pune probleme în prezenţa surselor puternice de lumină ambiantă.

De departe, cel mai mare inconvenient este dat de lipsa opţiunilor pentru conectivitate, cele două porturi USB-C fiind practic inutile în lipsa unui hub USB extern.

 

Părţi pozitive

Design modern şi foarte atrăgător
Tastatura si touchpad de bună calitate
Ecran cu ramă îngustă
Sistem audio de bună calitate
Performanţe rezonabile pentru un ultrabook

Părţi negative

Tastatură fără iluminare
Ecran lucios, fără interfaţă touch
Opţiuni sărace pentru conectivitate

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult