Apple reîmprospătează oferta Macbook Pro şi iMac Retina 5K

19.05.2015
Apple reîmprospătează oferta Macbook Pro şi iMac Retina 5K

Apple are obiceiul de a reîmprospăta modelele de laptop-uri Macbook şi de computere All-in-one iMac fără prea multe avertismente. Acest lucru s-a întâmplat astăzi cu varianta cu display de 15” a lui Macbook Pro Retina şi cu gama iMac Retina 5K. Laptop-ul a primit o configuraţie uşor îmbunătăţită la acelaşi preţ cu varianta precedentă, în timp ce iMac-ul Retina este acum disponibil într-o configuraţie mai accesibilă.

Era uşor de intuit ce îmbunătăţiri a primit Macbook Pro-ul de 15”, întrucât varianta cu display de 13” a primit upgrade-uri asemănătoare în urmă cu doar câteva luni. Marea noutate este noul Force Touch Trackpad, care a debutat pe controversatul Macbook ultra subţire. Acesta nu mai poate fi apăsat fizic, însă oferă feedback haptic prin intermediul unui sistem ingenios de vibraţii. De asemenea, acesta poate detecta presiunea aplicată pe suprafaţa sa, putând executa acţiuni diferite în funcţie de efortul depus de utilizator.

În interior se găsesc acum procesoare quad-core Intel Core i7 la 2,2, respectiv 2,5 GHz, 16 GB memorie RAM, cipuri grafice integrate Iris Pro, iar modelul mai puternic primeşte la pachet şi o soluţie grafică AMD R9 M370, cât şi memorie flash de 512 GB de viteză mai mare. Varianta cu procesor la 2,2 GHz începe de la 1.999 dolari în Statele Unite, în timp ce modelul superior are un preţ de intrare de 2.499 dolari.

Noul iMac Retina 5K este puţin mai „leneş” decât predecesorul său, însă are şi un preţ sensibil mai mic. Acesta începe de la 1.999 dolari şi integrează un procesor Intel Core i5 la 3,3 GHz, 8 GB memorie RAM (dual channel), HDD de 1 TB şi GPU AMD R9 M290 cu 2 GB memorie. Având în vedere diferenţele minime între cele două modele de iMac Retina, diferenţa de 300 de dolari ar putea întoarce balanţa în favoarea versiunii noi.

Atât noul Macbook, cât şi noul iMac sunt disponibile pentru comandă pe site-ul Apple şi la partenerii autorizaţi din toată lumea. Momentan, pe site-urile distribuitorilor din România nu au apărut aceste modele, însă cu siguranţă nu va dura mult până ajung pe stoc. Livrarea în ţările care listează aceste computere este estimată undeva între o zi şi trei zile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult