Gama de laptopuri XPS de la Dell primește o actualizare pentru 2024

04.01.2024
Gama de laptopuri XPS de la Dell primește o actualizare pentru 2024

Dell actualizează gama de laptopuri XPS cu un design omogen și noi diagonale ale ecranelor. Designul lui XPS 13 Plus a fost adoptat pe întreaga gamă.

Pentru 2024, compania își reîmprospătează gama de laptopuri XPS prin introducerea de noi dimensiuni de ecran, dar și prin unificarea limbajului de design al dispozitivelor.

Gama XPS de la Dell va include 3 laptopuri în 2024: Dell XPS 13, Dell XPS 14 și Dell XPS 16. Dacă XPS 13 se adresează clienților ce își doresc un maximum de portabilitate, în timp ce XPS 16 este alegerea clienților ce caută performanțe maxime. XPS 14 ar trebui să fie o alegere intermediară, care să ofere ce e mai bun din ambele lumi.

Toate cele trei laptopuri poartă limbajul de design introdus de Dell XPS 13 Plus, cu structuri din aluminiu și Gorilla Glass 3. De asemenea, au un rând cu funcții tactile pentru a comuta între media și tastele funcționale. Touchpad-ul de sticlă de pe toate cele trei laptop-uri se extinde pe întreaga zonă de sub tastatură și nu are o zonă delimitată. Tastatura, de asemenea, are taste care nu au niciun spațiu între ele, pentru a oferi dimensiuni cât mai compacte.

Ce configurații vor fi disponibile în gama Dell XPS?

Clienții pot alege dintre câteva opțiuni pentru rezoluția ecranului și există opțiuni tactile OLED pe toate laptopurile. Se poate opta pentru rezoluția FHD+, QHD+ și 3K+ pe varianta de 13,4 inch; FHD+ și rezoluție 3,2K pe varianta de 14,5 inch; și rezoluție FHD+ și 4K+ pe varianta de 16,3 inch.

Cât despre ceea ce pune în mișcare aceste laptopuri, gama de procesoare pornește cu un Intel Core Ultra 5 și un procesor grafic Intel Arc pentru XPS 13 și poate ajunge chiar la un Intel Core Ultra 9 și o placă video NVIDIA GeForce RTX 4070 pe XPS 16. Pe XPS 13 regăsim două porturi Thunderbolt 4 cu DisplayPort 2.1 și un port de alimentare, putând ajunge la 3 astfel de porturi pe XPS 16, plus cititor de carduri și un jack pentru căști.

Gama Dell XPS pentru 2024 începe de la 1.299 de dolari pentru XPS 13, 1.699 de dolari pentru XPS 14 și 1.899 dolari pentru XPS 16 pentru configurațiile lor inițiale. Ca de obicei, upgrade-urile specificațiilor sunt disponibile la un cost suplimentar, astfel încât să vă puteți personaliza laptopul în configurația exactă de care aveți nevoie. Dell nu a comunicat o dată exactă la care dispozitivele vor deveni disponibile, dar a precizat că vor ajunge „în curând” la vânzare pe piața din Statele Unite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult