Huawei amână lansarea unui laptop din cauza sancţiunilor SUA. Zvonurile spun că a oprit întreaga divizie

13.06.2019
Huawei amână lansarea unui laptop din cauza sancţiunilor SUA. Zvonurile spun că a oprit întreaga divizie

Credeam că momentan Honor 20 Pro va fi singura victimă a sancţiunilor SUA asupra companiei Huawei, însă CEO-ul diviziei de produse pentru consumatori, Richard Yu, a anunţat că un nou laptop din seria MateBook a fost amânat pe termen nedeterminat . Se pare că lipsa accesului la componente şi software produse de companii americane face lansarea de noi computere imposibilă şi este imposibil de intuit dacă acest model va mai fi lansat în viitor, sau va fi complet anulat.

Yu a confirmat această veste pentru cei de la CNBC, acesta spunând că este o situaţie „neplăcută”, spunând că soarta noului MateBook este strâns legată de cât timp va rămâne Huawei pe Entity List, „lista neagră” de companii străine care nu au voie să lucreze cu cele americane. Aparent, întreaga divizie de PC-uri a companiei este în pericol, întrucât în curând nu va mai putea lansa noi produse pe niciun alt segment de piaţă.

Componentele pe care compania le-a adunat în ultimele câteva luni par să fie mai degrabă pentru modelele deja existente, însă publicaţia Digitimes raportează că Huawei a oprit atât producţia, cât şi dezvoltarea de noi laptop-uri complet. Această mişcare va afecta cu siguranţă compania, chiar dacă divizia de PC-uri este doar o mică parte a întregului. Dintre toate produsele pentru consumatori, PC-urile Huawei aveau cel mai mare succes pe piaţa din SUA.

Pe partea de smartphone-uri, planurile Huawei au fost de asemenea schimbate. Compania spera ca în viitorul foarte apropiat să urce pe locul întâi în topul celor mai mari producători de dispozitive mobile, însă acum CEO-ul companiei se aşteaptă la scăderi în vânzări în cea de-a doua parte a anului. Pentru moment, cel puţin, topul producătorilor de smartphone-uri va rămâne probabil la fel: Samsung pe primul loc, Huawei pe locul al doilea şi Apple pe locul 3.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video