Lenovo a anunţat laptopurile convertibile Yoga 3 Pro şi ThinkPad Yoga 14

Lenovo a anunţat laptopurile convertibile Yoga 3 Pro şi ThinkPad Yoga 14

În cadrul unui eveniment care a avut ieri seară la Londra, Lenovo a prezentat actualizările pentru gama sa de laptopuri convertibile Yoga. Vedetele evenimentului au fost Yoga 3 Pro, urmaşul unui laptop care s-a remarcat prin combinaţia atractivă de putere şi design, şi noul ThinkPad Yoga 14, primul convertibil business de 14” din oferta companiei.

La fel ca versiunea precedentă, Lenovo Yoga 3 Pro oferă un ecran tactil de 13,3” cu panou IPS şi diagonala de 3200×1800 pixeli, însă balamaua cu deschidere de 360 care permitea orientarea acestuia în diferite poziţii a fost înlocuită cu ceva atipic. Numit de către producător Watchband Hinge, noul sistem foloseşte un mecanism flexibil compus din nu mai puţin de 800 de elemente care poate susţine ecranul în orice poziţiei şi a permis totodată reducerea grosimii întregului laptop.

Noul Yoga 3 Pro este cu 17 procente mai subţire şi cu 14 procente mai uşor decât predecesorul său, noul convertibil de la Lenovo având acum o grosime de 12,8 milimetri şi o greutate de 1,19 kilograme. Printre schimbările de design operate de Lenovo se mai remarcă apariţia unui strat protector Gorilla Glass şi îmbunătăţirea sistemului audio.

Schimbările nu afectează doar exteriorul: Yoga 3 Pro este motorizat de noile procesoare Core-M de la Intel, modelul dual-core cu HyperThreading M70 folosit de Lenovo oferind o frecvenţă maximă de tact de 2600 MHz, un nucleu grafic Intel HD 5300 şi un consum energetic impresionant de 4,5W. Pe lista de dotări mai găsim o memorie RAM cu o capacitate de cel mult 8 GB, stocare internă SSD cu o capacitate de până la 512 GB, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, două porturi USB 2.0, un webcam HD şi o baterie care promite o autonomie de 9 ore. Sistemul de operare oferit este Windows 8.1.

ThinkPad Yoga 14 este primul laptop convertibil de 14” destinat sectorului business care-şi face apariţia în portofoliul Lenovo, acesta fiind o versiune îmbunătăţită şi mărită a modelului original ThinkPad Yoga. La fel ca predecesorul său, noul ThinkPad Yoga 14 oferă un design flexibil şi tastatura culisantă Lift n’ Lock care se retrage în carcasă pentru a ni fi activată din greşeală în momentul în care laptopul este folosit ca stand multimedia.

Lenovo ThinkPad Yoga 14 foloseşte procesoare Intel Core i5 din generaţia Haswell şi oferă 8 GB de memorie RAM, stocare internă hibridă SSD/HDD cu 16 GB cache şi 1 TB spaţiu de stocare si, opţional, un adaptor grafic NVIDIA GeForce 840M.

Noul laptop convertibil business de la Lenovo oferă un ecran tactil cu panou IPS şi rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli. Pe lista dotărilor mai apar o interfaţă Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, trei porturi USB (din care unul 3.0), ieşire HDMI şi un card reader. ThinkPad Yoga 14 are o greutate de 1,86 kilograme şi o grosime de 1,78 centimetri.

Lenovo Yoga 3 Pro va avea preturi care vor începe de la 1349 de dolari, în timp ce ThinkPad Yoga 14 va avea un preţ care va începe de la 1199 de dolari. Disponibilitatea pe piaţa locală este necunoscută în acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News