Predator 17 X: vârful lanţului trofic [REVIEW]

17.01.2017
Predator 17 X: vârful lanţului trofic [REVIEW]
Experienţa de utilizare

Experienţa de utilizare

În utilizare, cele două laptop-uri se comportă aproape identic, fiind vorba despre o platformă hardware foarte similară. Într-adevăr, procesorul şi placa video de pe noul Predator 17 X sunt mai performante, însă în utilizare normală nu poate fi observată vreo diferenţă notabilă. Testele de performanţă pe care le-am realizat vor evidenţia diferenţele de pe hârtie, însă în practică numai în jocuri video am întâlnit un spor considerabil de performanţă.

Cu toate că avem de a face cu laptop-uri aproape identice, anumite aspecte ale lui Predator 17 X mi s-au părut puţin îmbunătăţite. Sistemul de sunet este la fel de puternic precum cel testat pe modelul Predator 17,  însă acesta nu a distorsionat nici la volum maxim. De asemenea, este greu să înţelegem de ce pentru un laptop cu placă video GTX 1070, Acer a ales să îl configureze cu ecran 4K (hardware-ul sistemului fiind nepotrivit pentru jocuri video la detalii înalte în această rezoluţie), însă pentru modelul cu cip grafic GTX 1080 a trimis unul cu ecran Full HD. Din fericire, la dimensiunea de 17” în diagonală, diferenţa dintre Full HD şi 4K de la o distanţă normală de utilizare nu este atât de mare încât să afecteze negativ experienţa de joc.

În ciuda utilizării unui procesor care beneficiază de un proces de fabricaţie mai mic, care ar trebui să degaje mai puţină căldură, Predator 17 X nu scapă de zgomotul produs de sistemul de aerisire, acesta funcţionând la viteză mare aproape permanent. Aplicaţia PredatorSense oferă acces la trei moduri de funcţionare, numite Normal, Faster şi Turbo. În modul normal procesorul rulează la frecvenţa standard de 2,9 GHz şi poate să urce în boost până la 3,9 GHz. Acesta este singurul mod de utilizare disponibil pe baterie. Modul Faster permite urcarea frecvenţei până la 4,1 GHz, în timp ce modul Turbo poate atinge şi 4,3 GHz în full load. Desigur, temperaturile cresc odată cu frecvenţele, procesorul ajungând chiar şi la 96 de grade Celsius în full load, conform aplicaţiei. Această valoare ar putea fi însă incorectă, întrucât în asemenea situaţii, plasticul carcasei ar putea să se topească.

Autonomia pe acumulator este recomandată pentru trei ore de către Acer, însă în utilizare normală aceasta scade pe undeva pe la 2 ore, sau chiar mai puţin în jocuri video. Portabilitatea nu este punctul forte al lui Predator 17 X, acesta fiind mai degrabă un desktop replacement pentru gameri.

Părţi pozitive

Cel mai puternic laptop testat pe go4it
Overclocking simplu de folosit
Posibilităţi de upgrade
Multe port-uri de conectivitate

Părţi negative

Dimensiuni şi greutate
Sistem de răcire zgomotos
Trackpad prea mic
Marginea de jos a carcasei prea ascuţită

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult