Un nou leak a dezvăluit „cel mai ușor” laptop de gaming din lume, dezvoltat de HP

20.12.2023
Un nou leak a dezvăluit „cel mai ușor” laptop de gaming din lume, dezvoltat de HP

Se pare că HP lucrează la un succesor al laptopului său de gaming Omen Transcend 16. Se pare că acesta va fi un dispozitiv ultra subțire, numit Omen Transcend 14.

HP pare că pregătește lansarea unui nou laptop de gaming ultra portabil, cu o greutate foarte mică și dimensiuni compacte. Un nou leak se referă la noul dispozitiv ca fiind „cel mai ușor” laptop de gaming din lume.

Imagini și o fișă completă cu specificații au fost „scurse” pe internet și dezvăluie că laptopul va cântări aproximativ 1,6 kilograme și măsoară doar 18 mm în grosime. Prin comparație, Omen Transcend 16 este semnificativ mai greu, cântărind 2,16 kilograme și măsurând aproape 20 mm în grosime. În ciuda șasiului mai compact, se pare că HP nu va reduce performanța, deoarece laptopul ar putea oferi performanță demnă de titlul de laptop de gaming.

HP va lansa „cel mai ușor laptop de gaming de 14 inch”

Noul laptop de gaming Omen Transcend 14 de la HP a fost tease-uit cu câteva imagini noi lansate de Windows Report, prezentând cel mai ușor notebook de gaming de 14 inch din lume. Noul Transcend 14 urmează același limbaj de design ca și Transcend 16, cu câteva ajustări ușoare. Partea stângă găzduiește acum doar un singur USB-C și o mufă pentru căști, în timp ce partea dreaptă are două porturi USB-A. Grilajele difuzoarelor rămân pe fiecare parte în aceeași locație, doar că sunt mai mici. Un alt port USB-C și un port HDMI pe partea din spate completează I/O, făcându-l mai versatil decât mulți alți concurenți din acest segment.

După cum sugerează și numele, HP Omen Transcend 14 are un ecran de 14 inch în diagonală. Dar, având în vedere că este un laptop de gaming, HP nu l-ar putea echipa cu altceva decât cu un panou OLED, ce oferă un negru perfect și nuanțe aprinse pentru o experiență completă de joc.

Se pare că doritorii vor avea de ales din două procesoare, un Intel Core Ultra 9 185H de până la 5.1 GHz, 24 MB L3 cache, 16 nuclee și 22 de threaduri sau un Intel Core Ultra 7 155H de până la 4.8 GHz, 24 MB L3 cache, tot cu 16 nuclee și 22 de threaduri. De asemenea, nu mai puțin de 3 plăci video vor fi disponibile:

  • NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop cu 8GB GDDR6 memorie RAM
  • NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop cu 8GB GDDR6 memorie RAM
  • NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop cu 6GB GDDR6 memorie RAM
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult