Monitoare pentru gaming cu ecran OLED, promise de un fabricant japonez de panouri OLED

20.08.2018
Monitoare pentru gaming cu ecran OLED, promise de un fabricant japonez de panouri OLED

Aşteptate de atât de mult timp încât aproape că ne-am pierdut orice speranţă, monitoarele OLED pentru PC pară să devină realitate şi nu oricum, primul sosit fiind un monitor 4K OLED pentru fanii e-sports.

JOLED Inc, o companie cu sediul în districtul Chiyoda-ku al metropolei Tokyo a anunţat semnarea unui parteneriat cu echipa de e-sports Burning Core, scopul fiind dezvoltarea de monitoare OLED optimizate pentru jocuri PC.

Potrivit informaţiilor furnizate, potenţialul tehnologiei OLED va fi demonstrat cu un monitor 4K având numai 21.6” diagonală, care va impresiona prin claritate, culori şi unghiuri de vizibilitate, dar mai ales prin viteza specifică tehnologiei OLED.

Pentru a evita orice probleme de compatibilitate, noile panouri OLED folosesc matrice RGB specifică ecranelor pentru PC. Adevărata provocare va fi însă ocolirea limitărilor care până acum au ţinut departe tehnologia OLED de piaţa monitoarelor pentru PC: efectul burn-in, constând în imprimarea permanentă pe ecran a elementelor grafice afişate timp îndelungat (ex HUD-ul jocului preferat) şi îmbătrânirea matricei OLED, manifestată prin scăderea luminozităţii şi modificarea culorilor afişate.

O altă problemă deloc uşor de rezolvat este costul de fabricaţie al ecranelor OLED, care poate ajunge la valori astronomice în cazul modelelor cu diagonală mare de afişare. De aici putem deduce şi că diagonala de 21.6” nu este aleasă întâmplător, costul fiind încă un factor determinant.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult