Disney+ pregătește scumpiri și blocarea „account sharing” în stil Netflix

10.08.2023
Disney+ pregătește scumpiri și blocarea

După ce numărul de abonați Netflix a crescut după ce a început să limiteze „account sharing-ul”, se pare că și Disney ia în calcul tactici similare. Compania a anunțat nu doar că urmează să scumpească serviciile Disney+ și Hulu, însă din 2024 va explora metode prin care să blocheze posibilitatea de a folosi un singur cont pentru mai mulți utilizatori din gospodării diferite.

Momentan scumpirile Disney+ se aplică doar în SUA, dar sunt semnificative

Motivul pentru care Disney ia aceste decizii pare să fie faptul că, pentru al doilea trimestru la rând, numărul său de abonați Disney+ la nivel global a scăzut. În prezent, compania are 157,8 milioane de abonați, cu 4 milioane mai puțin decât în trimestrul anterior.

Anunțul a fost făcut pentru SUA, unde Disney operează cele două servicii de streaming, dar probabil că anumite schimbări vor ajunge în toate regiunile în care Disney+ sau Hulu sunt disponibile. Prețurile cresc însă doar pentru abonamentele fără reclame, cele cu reclame păstrând prețul original de 7,99 dolari americani pe lună.

În cazul Disney+, abonamentul va crește de la 10,99 dolari pe lună la 13,99 dolari, o creștere cu 27,3%. Prețul pentru Hulu crește însă doar cu 20%, dar acesta era deja mai scump. Astfel, cei care vor să păstreze accesul la acest serviciu fără reclame vor trebui să plătească 17,99 dolari pe lună, de la 14,99 dolari anterior.

Compania introduce însă și un pachet la un preț special, care include ambele servicii mai avantajos: 19,99 dolari. Acesta costă cu doar doi dolari în plus față de Hulu fără reclame și cu 6 dolari mai mult decât ambele servicii cu reclame. Cei care foloseau oricum ambele servicii ar putea primi cu această ocazie o reducere chiar și față de cele două servicii la prețurile vechi. Pachetul va fi lansat pe 6 septembrie.

Cei care folosesc conturile altor persoane vor fi blocați din 2024

În prezent, în România, există doar Disney+, o parte din conținutul de pe Hulu fiind distribuit pe această platformă, iar alte filme și seriale lansate în SUA sub acest brand, ajung și pe HBO Max. Prețul pentru Disney+ este în prezent de 29,99 lei pe lună sau 299 lei pe an. Nu avem informații care să confirme că acest preț va crește în viitorul apropiat. Totuși, având în vedere scumpirile din alte regiuni, este inevitabil ca acestea să nu ajungă și la noi, eventual.

Referitor la blocarea partajării de conturi între mai mulți utilizatori, CEO-ul Disney, Bob Iger oferă un termen pentru anul 2024:

„Explorăm activ modalități de a aborda partajarea de conturi și cele mai bune opțiuni pentru abonații plătitori care să își partajeze conturile cu prietenii și familia. În acest an, vom începe să actualizăm acordurile de abonament cu termeni suplimentari și politicile noastre de partajare. Iar în 2024, vom implementa noi tactici pentru a genera venituri.”

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult