Poți acum doar să asculți filmele și serialele preferate pe Netflix, fără video

17.12.2020
Poți acum doar să asculți filmele și serialele preferate pe Netflix, fără video

Netflix se pregătește de lansarea unei noi funcții, care poate părea ciudată, dar sigur va fi apreciată de o parte dintre utilizatori. Aplicația de Android va primi o nouă capabilitate care permite oprirea semnalului video în timpul redării, putând astfel să asculți filmele sau serialele preferate de pe serviciul de streaming, chiar și în fundal.

Netflix ar putea găzdui în curând și podcast-uri

Această funcție deschide calea către mai multe tipuri de conținut pe Netflix. În primul rând, anumite show-uri sunt mai potrivite decât altele pentru a fi ascultate. De exemplu, Netflix are multe show-uri de tip stand-up comedy și documentare, care pot fi ascultate mai ușor. Serialele și filmele în care acțiunea de pe ecran este la fel de importantă precum replicile, nu se potrivesc prea bine.

Totuși, având posibilitatea de a oferi redare cu ecranul închis, Netflix ar putea de acum înainte să ofere podcast-uri pe serviciul său. Astfel, intră în concurență cu Apple, YouTube și Spotify, care la rândul lor fac eforturi mari pentru a atrage show-uri către serviciile lor. De exemplu, Spotify a plătit 100 de milioane de dolari pentru a aduce podcast-ul lui Joe Rogan exclusiv pe serviciul său, după ce acesta a avut mare succes timp de mulți ani pe YouTube.

Momentan, această capabilitate nu s-a lansat în mod oficial pentru toată lumea, dar începe să apară ușor-ușor pe conturile câtorva utilizatori. Se pare că Netflix activează această capabilitate pe server, fără să fie necesară actualizarea aplicației Netflix de pe Android. Această capabilitate nu a apărut încă pe iOS, deci ar putea fi doar un test al unei funcții experimentale, momentan.

Această capabilitate a fost depistată încă de acum două luni într-o versiune beta a aplicației, însă la momentul respectiv nu era funcțională.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult