Scandal imens după ce The Weeknd nu a primit nominalizări la Grammy. Artistul acuză organizatorii de „corupție”

25.11.2020
Scandal imens după ce The Weeknd nu a primit nominalizări la Grammy. Artistul acuză organizatorii de „corupție”
Sursa: Shutterstock

Deși se bucură de un succes imens, artistul canadian The Weeknd nu a primit nici măcar o nominalizare pentru premiile Grammy 2021. În schimb, artiști mai puțin cunoscuți, precum Black Pumas, au fost puși pe listă.

Pe lângă faptul că muzica lui The Weeknd domină toate topurile, iar numărul fanilor lui este de ordinul milioanelor, artistul a mai fost răsplătit, duminică seara, cu trei premii la American Music Awards 2020. Aceste trofee sunt oferite conform voturilor fanilor, iar artistul le-a obținut la categoriile Albumul Soul/R&B favorit, Melodia Soul/R&B favorită și a fost ales și la categoria Artistul Soul/R&B preferat.

Faptul că nu a fost nominalizat la Grammy a generat o serie de discuții aprinse, iar The Weeknd pare că a declarat război celor de la Recording Academy, responsabilii cu Premiile Grammy.

În altă ordine de idei, Beyonce a dominat seara, cu nouă nominalizări, dintre care patru sunt pentru albumul „Black Parade”. Discul a fost lansat ca o susținere a protestelor Black Lives Matter de anul acesta. Nici revelația anului, grupul coreean BTS, nu a fost ignorat. Artiștii s-au bucurat de prima lor nominalizare Grammy.

Foto: Profimedia Images

Premiile Grammy, cele mai prestigioase și râvnite trofee ale industriei muzicale, vor fi acordate pe 31 ianuarie 2021.

The Weeknd nu acceptă umilirea de la Grammy fără ripostă

Vestea că The Weeknd a fost lăsat pe dinafară și a primit zero nominalizări a venit ca un șoc umilitor pentru artist, dar și ca o surpriză neplăcută pentru fanii săi. Se pare, însă, că el nu lasă lucrurile așa. Într-o postare pe rețeaua de socializare Twitter, cântărețul a acuzat organizatorii ceremoniei de corupție și a apelat la fanii săi pentru susținere, cerând transparență și clarificări în procesul de nominalizare.

„Grammy-urile rămân corupte. Îmi sunteți datori cu transparență și voi fanii mei și industria”, a postat artistul pe Twitter.

Într-o declarație pentru ET Entertainment, Harvey Mason Jr., președinte și CEO al Recording Academy, a spus că artistul n-a fost nominalizat pentru că nu ar fi primit voturi. „Înțelegem că The Weekend este dezamăgit pentru că nu a fost nominalizat. Și eu am fost surprins și pot sa empatizez cu sentimentele lui. Anul acesta, toată muzica lui și toată contribuția lui la industria muzicală de pretutindeni este demnă de admirația oricui”, a declarat Mason.

Citește și: Premiile Grammy: 14 momente importante din istoria evenimentului muzical

„Am fost încântați când am auzit că a fost ales să susțină un show la Super Bowl 2021 (pe 7 februarie) și ne-am fi dorit să-l avem și noi pe scenă, cu o săptămână înainte de eveniment. Din păcate, în fiecare an sunt din ce în ce mai puține nominalizări în raport cu cei care chiar merită nominalizați. Dar, fiind singurul premiul muzical votat de colegi, vom continua să răsplătim excelența în muzică. Și, ca să clarific, voturile pentru Grammy se încheiaseră deja la momentul anunțului că artistul va performa la Super Bowl, deci acest fapt nu a afectat cu nimic procesul de nominalizare”, a conchis Mason.

Discuții aprinse care au dus la „excludere intenționată” pentru The Weeknd

Potrivit unor surse apropiate ET Entertainment, acum o lună ar fi avut loc niște discuții nu tocmai plăcute între organizatorii premiilor Grammy și artist, conform cărora The Weeknd ar fi fost pus să aleagă între a cânta la Super Bowl sau la Grammy, iar el ar fi vrut să cânte la ambele. Fanii artistului și-au exprimat furia cu privire la această situatie, invocând chiar motive politice în ceea ce ar fi trebuit să fie o ceremonie transparentă, care să răsplătească talentul muzical.

Citește și: E! People’s Choice 2020: Ellen DeGeneres, de la „show toxic” la Best Daytime Talk Show

Lenny Beer, redactorul-șef al revistei muzicale Hits, a declarat, într-o postare, că este imposibil ca un artist ca The Weeknd, cu un succes imens, să fie lăsat pe dinafară în favoarea unor nume puțin cunoscute în muzică.

Beer a mers mai departe, acuzând că artistul a fost „exclus intenționat”. Aceasta este fix genul de acuzație pe care organizatorii au încercat să o evite când au instituit o schimbare de reguli conform căreia comitetul de nominalizări confidențiale trebuie să dezvăluie orice posibil conflict de interese cu artiștii concurenți la premiile Grammy.

Sursa: Etonline.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News