Show-ul Oscar 2021 este produs de „o echipă de vis”

09.12.2020
Show-ul Oscar 2021 este produs de „o echipă de vis”
Foto: Shutterstock

Ediția 2021 a premiilor Oscar va fi produsă de către Steven Soderbergh, Jesse Collins și Stacey Sher. Cei trei producători debutanți în ale ceremoniei Oscarurilor au responsabilitatea de a găsi o variantă sigură și distractivă de a realiza evenimentul în condiții de pandemie.

Este pentru prima oară când Academia alege trei începători pentru producția Oscarurilor, ceremonie care va avea loc pe 25 aprilie, anul viitor. Cea de-a 93-a ediție a fost amânată cu câteva luni, din cauza pandemiei și va fi transmisă live pe canalul TV ABC.

Debutanți în producția Oscarurilor, dar puși deja pe treabă

Jesse Collins, producător de spectacole, nominalizat al premiilor Grammy, va face echipă cu cineaștii Stacey Sher și Steven Soderbergh, care au colaborat la realizarea filmului „Erin Brockovich”. Filmul a apărut în anul 2000 și a fost nominalizat la Oscar la categoria „Best Picture”.

Citește și: Regizorul Christopher Nolan a criticat dur Warner Bros. și HBO Max: „Cel mai slab serviciu de streaming”

Au fost deja ceva momente de brainstorming pentru a se decide dacă ceremonia va fi organizată cu invitați sau va avea o formă hibridă, așa cum au fost premiile Emmy, în mare parte online. Un lucru este cert, însă: Academia a anunțat că va prioritiza sănătatea și siguranța tuturor.

Academia îi consideră pe cei trei „o echipă de vis”

Soderberg, câștigătorul trofeului Oscar pentru „Best Director”, în 2001 cu filmul „Traffic”, a fost recent lăudat nu doar pentru filmele sale, ci și pentru faptul că a condus grupul de lucru la „Directors Guild of America”. Rolul său a fost să se ocupe de directivele pentru siguranța industriei în pandemia COVID-19.

„Ediția 2021 a premiilor Oscar este o ocazie perfectă pentru inovație și pentru reproiectarea posibilităților show-ului. Această echipă este una perfectă, de vis, care va fi capabilă să se organizeze conform momentelor pe care le traversăm. Academia este încântată să organizeze un eveniment care reflectă, pretutindeni, dragostea pentru filme și modul cum ne conectează ele atunci când avem cea mai mare nevoie de asta”, au declarat David Rubin, președintele Academiei și Dawn Hudson, CEO.

Citește și: Filme pe care să le vezi la sfârșitul lui 2020: 7 filme educative despre istoria rasismului și a protestelor anti-rasism

Într-o declarație comună, cei trei producători au declarat: „Suntem încântați și terifiați, în același timp, pentru că traversăm o perioadă cu totul diferită și accentul trebuie să fie pe filme și pe cineaști, dar sub o formă nouă. Sperăm să producem un show care chiar să transmită dragostea pentru filme.”

Cine sunt cei trei de la cârma show-ului Oscar 2021?

Collins a produs multe show-uri premiate, precum „Grammy Awards”, „BET Awards”, „UNCF An Evening of Stars”, „Black Girls Rock!”, și „Soul Train Awards”, alături de serii TV ca „John Lewis: Celebrating a Hero,” „Bookmarks: Celebrating Black Voices” și altele. De asemenea, Collins va colabora și la producția ceremoniei premiilor Grammy 2021 și a evenimentului „Pepsi Super Bowl LV Halftime Show”.

Sher este cunoscută pentru colaborările cu Quentin Tarantino, inclusiv pentru filmul „Django Unchained” (2012), unde au câștigat la categoria „Best Picture”. Este producătoarea mai multor filme, printre care „Pulp Fiction”, „The Hateful Eight”, „Contagion”, „Garden State”, „Man on the Moon”, „Out of Sight”, „Gattaca”, „Get Shorty” și „Reality Bites”. În televiziune, i se oferă credit pentru show-urile: „Mrs. America, (nominalizat la premiile Emmy)”, „Reno 911!”, „Into the Badlands” și „Sweet/Vicious”. Cel mai recent proiect este filmul biografic al Arethei Franklin, „Respect,” cu Jennifer Hudson, care va avea lansare în August 2021.

Citește și: „Forrest Gump” din Italia: S-a certat cu nevasta și a ieșit la o plimbare. Nu s-a oprit 420 de km

Soderbergh și-a început cariera la festivalul Sundance în 1989. În 30 de ani de carieră a produs mai mult de 30 de filme, printre care amintim: „Magic Mike”, „Contagion”, trilogia „Ocean’s”, „Out of Sight” și „Let Them All Talk.” A produs și proiecte TV precum „Bill & Ted Face the Music”, „The Report”, „Ocean’s Eight”, „Citizenfour”, „Michael Clayton”, „Good Night and Good Luck” și două sezoane din propria serie „The Knick”.

Sursa: IndieWire

Urmărește Go4IT.ro pe Google News