„The Witcher”: Legatura dintre Renfri, destinul lui Geralt și sabia vrăjitorului

16.11.2020
„The Witcher”: Legatura dintre Renfri, destinul lui Geralt și sabia vrăjitorului
Foto: Profimedia Images

În primul episod al serialului Netflix „The Witcher” ne-a fost prezentată Renfri, o prințesă blestemată, cu o istorie interesantă, dar care a fost lăsată la o parte în serial.

„The Witcher” este un serial în care găsim și acțiune și dramă și fantezie, care a fost creat pentru Netflix și adaptat după romanele fantastice scrise de autorul polonez Andrzej Sapkowski. Decorul serialului este o lume cu aer medieval, prezentată sub numele de Continentul, iar acțiunea se petrece în jurul vrăjitorului Geralt, a vrăjitoarei Yennefer și a prințesei Ciri.

Citește și: Recenzie „The Queen’s Gambit”: Șahul ca suport pentru călătoria spirituală a unei tinere

Acești vrăjitori sunt, de fapt, vânători cu puteri supranaturale, care se luptă cu fiare și monștri sălbatici.

Primul sezon continuă acțiunile din „Ultima dorință” și „Sabia destinului”, povestiri scurte, ale aceluiași autor, Sapkowski, care preced acțiunea din „The Witcher”.

Serialul, de opt episoade, a fost lansat în decembrie 2019, dar dată fiind popularitatea poveștilor, un al doilea sezon a fost anunțat chiar înainte de lansarea primului.

Lansarea celui de-al doilea sezon este așteaptată în 2021.

În „The Witcher” de pe Netflix, accentul este pus pe trei personaje

Primul sezon a venit cu câteva dintre cele mai notabile personaje din acest univers, printre care și Renfri. Aceasta, deși a avut o scurtă apariție în serial, a avut un impact puternic în viața lui Geralt. Echipa de producție a decis asupra unei abordări diferite a poveștilor lui Sapkowski și accentul a fost pus pe Geralt, Yennefer și Ciri.

Totuși, înainte ca Geralt să ajungă să le cunoască pe Yennefer și pe Ciri, el a cunoscut-o pe Renfri, personaj interpretat de către Emma Appleto. Ea avea să-l învețe o mulțime de lucruri despre ceea ce urma să se întâmple.

Citește și: „Barbarii”: Netflix a comandat sezonul doi. Iată când ar putea fi disponibil

Renfri a apărut în primul episod din „The Witcher”, în care Geralt intră în orașul Blaviken după ce s-a luptat cu un spirit Kikimora. Imediat, Geralt a fost prins în mijlocul unui conflict între Renfri și vrăjitorul Stregobor și, într-o încercare de a o opri pe Renfri să-l omoare pe Stregobor, Geralt o rănește mortal pe aceasta. Însă, ultimele cuvinte ale ei au fost despre o fată din pădure care îi va fi destinată lui pentru totdeauna (referindu-se la Ciri).

Foto: captură din video

La fel ca în romane, în serial Renfri este o prințesă blestemată, transformată în bandit, pe care vrăjitorul Stregobor o urmărea de ani întregi. Serialul nu precizează nici ceea ce au de împărțit cele două personaje și nici nu dezvăluie mai multe detalii despre povestea lui Renfri.

Poveștile care nu apar în „The Witcher”: Renfri și tumultul său

Renfri a apărut în „The Lesser Evil” din „The Last Wish” și era fiica lui Fredefalk, prințul din Creyden. Ea era și fiica vitregă a Arideei. Povestea ei este o versiune mai întunecată a poveștii „Albă ca Zăpada”.

Prin Oglinda Nehaleniei, regina Aridea a aflat că ea și mulți alții vor fi uciși de către Renfri, așa că a informat Consiliul despre asta, iar Stregobor a fost cel trimis să investigheze situația. Acesta a văzut cum Renfri tortura alte ființe. După câteva teste a concluzionat că este un mutant și a blestemat-o. Aridea a angajat apoi un asasin s-o ducă pe Renfri în pădure, s-o omoare și să-i aducă inima și ficatul ei, dar, în schimb, asasinul a jefuit-o și a violat-o.

Renfri a ucis, însă, asasinul și a fugit. În decursul următorilor patru ani, ea a devenit cunoscută sub numele de „Shrike”, pentru că obișnuia să-și înfigă victimele în suliță. Aridea a angajat încă un asasin pentru a o ucide și chiar a încercat să-i dea un măr otrăvit, dar și această încercare a fost sortită eșecului. În schimb, Aridea a murit otrăvită iar Stregobor a dat vina pe Renfri.

Citește și: „The Liberator” este o mini-serie de pe Netflix, bazată pe evenimente reale, care merită văzută

Aceasta a continuat să fure, la un moment dat a locuit cu un rege, dar, în final, a plecat să-l găsească pe Stregobor. Odată ajunsă în Blaviken, Renfri l-a întâlnit pe Geralt, care era în trecere. Restul poveștii s-a întâmplat așa cum este redată în serialul Netflix. Geralt a ucis-o tăindu-i o arteră de la picior și apoi l-a amenințat pe Stregobor că-l va ucide dacă acesta se va apropia de trupul ei. Vrăjitorul voia să-i facă autopsie.

Foto: Profimedia Images

Netflix a redat, totuși, o implicare mai puternică cu Geralt: acesta i-a luat lui Renfri broșa de la pelerină și a agățat-o de mânerul sabiei sale, ca o amintire a faptului că „nu ar fi trebuit să se amestece în treburi de bărbați”. În carte, Renfri folosește broșa ca să-l ucidă pe asasinul care a violat-o.

Deși Netflix nu i-a acordat personajului Renfri destul spațiu pentru ca povestea să-i fie bine cunoscută, a făcut-o un personaj de neuitat prin faptul că i-a amintit lui Geralt despre destinul său. Mai mult, sabia vrăjitorului a fost personalizată cu un obiect deosebit, cu valoare sentimentală.

Sursa: ScreenRant.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News