Microsoft spune că producătorii de PC-uri vor trebui să adauge un buton pentru Copilot

27.03.2024
Microsoft spune că producătorii de PC-uri vor trebui să adauge un buton pentru Copilot

Microsoft vrea ca noile PC-uri și laptopuri să ofere acces rapid la asistentul Copilot. Compania spune că producătorii de PC-uri și laptopuri AI vor trebui să includă un buton dedicat pentru copilot.

Știm deja de ceva timp de existența tastei pentru Copilot. Această tastă specială preia rolul tastei Function din partea dreaptă jos a tastaturii, fiind ușor identificabilă după logo-ul Copilot. Când este apăsat, va afișa asistentul Copilot, astfel încât să îl puteți întreba orice doriți.

S-a discutat despre această nouă tastă. Unii spuneau că va deveni o adiție opțională pentru tastaturi și că unii producători vor alege să nu o integreze în dispozitivele lor. Cu toate acestea, cele mai noi vești spun că Microsoft dorește ca tasta dedicată pentru Copilot să fie obligatorie pentru toate PC-urile cu capabilități AI.

Microsoft vrea ca butonul pentru Copilot să fie integrat în tastaturile PC-urile cu AI

Microsoft a spus producătorilor de PC-uri că, dacă intenționează să creeze un PC cu funcții AI care să ruleze Windows, acesta trebuie să aibă tasta Copilot pe tastatură. Acest lucru poate chiar să însemne că orice PC lansat fără tasta Copilot, să nu fie considerat un „AI PC” de către Microsoft.

„Definiția noastră comună aliniată, Intel și Microsoft, ne-am aliniat pe Core Ultra, Copilot și tasta Copilot. Din perspectiva Intel, PC-ul nostru AI are Core Ultra și are un NPU integrat, deoarece deblochează tot felul de capabilități și funcții noi în spațiul AI. Avem o aliniere excelentă cu Microsoft, dar vor exista unele sisteme care ar putea să nu aibă tasta fizică, dar au NPU-ul nostru integrat”, a transmis Todd Lewellen, vicepreședintele Intel.

În viziunea Microsoft, un „AI PC” va consta într-un mix de hardware și software. Aceasta include tasta Copilot menționată, plus cerința unei unități de procesare neuronală (NPU). Ne putem raporta la NPU ca la o versiune virtuală a unui procesor sau a unei plăci video, fiind un chipset dedicat pentru inteligența artificială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult