Sony anunță Walkman NW-A306, un player MP3 premium cu preț mai mic

13.01.2023
Sony anunță Walkman NW-A306, un player MP3 premium cu preț mai mic

În ultimii câțiva ani, Sony a lansat pe piață player-e multimedia sub brandul Walkman din gama premium, cu prețuri de mii de euro, dar care promit o experiență audio superioară altor dispozitive portabile de pe piață. Deși publicul larg a înlocuit de mult player-ul portabil cu telefonul mobi, Sony crede în continuare că există o piață pentru astfel de dispozitive, anunțând un nou model, NW-A306, cu un preț mai mic, dar cu capabilități similare cu modelele premium.

Walkman NW-A306 tot nu este un dispozitiv ieftin

Unul dintre motivele pentru care Sony Walkman NW-A306 este mai ieftin decât modelele WM1ZM2 sau WM1AM2, sunt în primul rând, materialele din care acesta este construit. La 400 de euro, primești un player multimedia din materiale obișnuite, precum aluminiu, fără piese din aur, sau din alte metale, mai scumpe.

Walkman-ul rulează în continuare Android 12 și beneficiază de procesorul de sunet S-Master HX cu DSEE Ultimate, care adaptează sunetul redat prin algoritmi AI. Acesta poate transforma sunetul la calitate slabă în sunet mult mai clar, similar cu ceea ce primești pe un CD, conform Sony. Acest algoritm evoluează în timp și va fi actualizat, cel mai probabil prin actualizări software de Android. Compania spune că efectele procesării AI vor putea fi observate atât pe căști cu fir, care întotdeauna oferă o calitate ridicată, cât și wireless, prin Bluetooth.

sony walkman nw-a306-2

Design-ul nu este foarte diferit față de cel al modelelor deja lansate, cu un ecran de 3,6”, greutate de doar 113 grame și o baterie care promite până la 36 de ore de redare pentru fișiere FLAC la 44,1kHz. Pentru muzică în format compresat, din cauza procesării în plus, acesta va oferi doar 26 de ore.

Cu doar 32 GB stocare internă, acest player, chiar și cu un preț de 3-4 ori mai mic decât al modelelor mai scumpe din gama Walkman, va fi în continuare foarte scump pentru utilizatorii de rând, care vor prefera, cel mai probabil să continue să asculte muzică la telefon, chiar dacă fac asta la o calitate puțin mai slabă.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult