Apple lucrează la încă două modele Vision, care vor debuta după modelul Pro

14.06.2023
Apple lucrează la încă două modele Vision, care vor debuta după modelul Pro

Apple a intrat pe o nouă piață cu dispozitivul Vision Pro, cel care pare să stea la baza „viziunii” pentru viitor a întregii companii. Sigur, Vision Pro este un dispozitiv extrem de scump și care nu este încă dedicat publicului larg, însă de acum înainte ar trebui să începem să ne așteptăm la lansări periodice în această categorie, așa cum vedem în cazul laptop-urilor, tabletelor sau telefoanelor. Chiar dacă Vision Pro va debuta abia la începutul anului viitor, Apple are în dezvoltare în prezent alte două modele de căști VR din această gamă.

Apple Vision va deveni o gamă de dispozitive în toată regula

Mark Gurman de la Bloomberg, una dintre cei mai de încredere surse de informație legate de activitatea Apple, spune că în prezent Apple lucrează la două noi modele de căști „Vision”, care vor debuta în următorii câțiva ani. Vision Pro este văzut drept flagship-ul acestei serii, echipat cu cele mai noi și mai avansate tehnologii, dar va exista și un model secundar, mai ieftin, care va oferi aceleași capabilități, dar la o calitate mai scăzută.

Un Vision non-Pro ar folosi ecrane cu rezoluție mai mică, mai puține camere și un procesor mai limitat, precum un cip de iPhone sau un model M mai vechi. De asemenea, suportul de prindere pe cap va fi mai puțin avansat și nu va integra difuzoare cu sunet spațial, la fel ca varianta Pro. Această funcție va putea fi accesată doar prin utilizarea unei perechi de căști AirPods. Ce nu va dispărea de pe modelul „standard” este ecranul exterior care permite funcția EyeSight, afișarea ochilor virtuali în 3D, iar camerele pentru detectarea mâinilor, care sunt permanend îndreptate în jos, vor fi prezente și pe acest model. Astfel, nu ne putem aștepta la un preț cu foarte mult mai mic.

Pentru un Vision non-Pro va trebui însă să așteptăm până în 2025, spune Gurman. Planurile sunt ca acest model accesibil să fie lansat înainte de sfârșitul acelui an.

Cel de-al doilea model care ar fi deja în stadiu de proiectare este Vision Pro 2, următoarea versiune a căștii care va debuta anul viitor. Practic, Apple dorește să aibă pe piață modele Pro și non-Pro simultan, la fel ca pe iPhone, iar la câțiva ani, acestea vor fi actualizate cu hardware mai recent. Astfel, ne putem aștepta că acela va primi un upgrade mai degrabă minor, cu un nou procesor mai puternic, probabil următorul model M3, sau poate că va trece destul timp pentru a folosi direct M4, care ar putea debuta peste câțiva ani.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult