Samsung a prezentat „Casa Viitorului” pe care o poți avea chiar astăzi

27.01.2023
Samsung a prezentat

Fiecare început de an este marcat în lumea tehnologiei de CES, târgul de tehnologie din Las Vegas, care pune cele mai mari inovații pe cea mai mare scenă, de multe ori aici fiind propuse tehnologii pe care urmează să le vedem abia peste mulți ani în casele noastre. Samsung a prezentat însă la CES „Casa Viitorului” pe care o putem avea chiar astăzi, cu o serie de produse electronice și electrocasnice, realizate special pentru a duce calitatea vieții clienților la următorul nivel. Fiecare oferă, într-un fel sau altul, conectivitate wireless și comunicare cu celelalte produse, pentru o experiență de utilizare fără limite. La baza experiențelor stă SmartThings, sistemul smart home al companiei sud coreene, care face toate dispozitivele din casă să lucreze în armonie.

Bespoke Infinite Line: simplitate și conectivitate în bucătărie

Viziunea pentru „viitorul” caselor Samsung începe în bucătărie, cu seria Bespoke Infinite Line. Aceasta este o gamă de soluții frigorifice cu design modular, care poate fi adaptată nevoilor fiecărui client. Aceasta include un frigider, un congelator și un frigider special pentru vinuri, toate cu dimensiuni similare și care pot fi potrivite unul lângă celălalt pentru a forma un design coerent în orice spațiu. Exteriorul beneficiază de un design atemporal, iar finisajele sunt realizate din materiale de calitate, precum aluminiul.

Bespone Infinite Line_1

Performanța în răcire este asigurată și de tehnologia Black Metal Cooling, care ajută la compensarea pierderilor de căldură, iar confortul în utilizare este asigurat de Auto Open Door, o zonă pe laterala frigiderului, care deschide ușa cu o singură atingere. Iluminarea de la interior este asigurată de tehnologia Tunnel Lighting, care asigură că poți vedea fiecare aliment în parte. Frigiderul integrează și un sistem de filtrare a apei care poate fi echipat și cu un infuzor, pentru a avea la rece rapid apă fructată, iar un aparat dedicat permite realizarea de sfere sau cuburi de gheață.

Frigiderul Bespoke Infinite Line integrează și Flex Pantry, un sertar care poate fi configurat independent de compartimentul principal. De asemenea, Frigiderul Infinite Line pentru vinuri poate fi configurat cu trei zone diferite de temperatură, pentru a asigura că fiecare tip de vin este păstrat în condiții optime. Prin intermediul SmartThings, cei care folosesc frigiderul de vinuri au acces la funcția Sommelier at Home, care oferă informații despre depozitarea corectă a vinurilor și recomandări pentru asocierea acestora cu feluri potrivite de mâncare.

În plus, Samsung oferă o gamă de opțiuni de personalizare pentru seria Bespoke Infinite Line, permițând clienților să aleagă între diferite culori și finisaje, astfel încât acestea să se potrivească perfect cu decorul casei lor. Prin intermediul SmartThings Energy, clienții pot monitoriza consumul de energie și pot primi sugestii pentru a-și reduce amprenta de carbon. Aceste caracteristici, împreună cu design-ul modern și performanța în răcire, fac din seria Bespoke Infinite Line o alegere excelentă pentru o casă modernă.

Bespoke Home propune două concepte inovatoare: televizor în frigider și cameră video în cuptor

Dar Samsung oferă și alte tipuri de frigidere în gama Bespoke Home, precum modelul 4-Door Flex, echipat cu Family Hub+, un ecran mare cât un televizor. Cu un design cu patru uși și un ecran Full HD de 32” pe partea din față, acest frigider permite utilizatorilor să interacționeze în mod intuitiv cu dispozitivele SmartThings, putând să monitorizeze și să controleze electrocasnicele compatibile direct de pe ușa frigiderului.

Frigiderul Bespoke 4-Door Flex cu Family Hub+ oferă și servicii de divertisment, cum ar fi Samsung TV Plus cu peste 190 de canale gratuite și integrare cu Google Photos, care transformă partea din față a frigiderului într-o ramă foto digitală. În plus, funcția picture-in-picture permite utilizatorilor să urmărească emisiunile TV preferate în timp ce monitorizează și controlează alte aparate din casă.

În gama Bespoke Home intră și modelul Side-by-Side, cu un design plat și minimalist, cu un panou frontal personalizabil, din sticlă sau oțel inoxidabil. Utilizatorii au opțiunea de a alege dintr-o gamă largă de culori și finisaje ale ușilor, pentru a-și armoniza frigiderul cu decorul casei. Designul elegant al frigiderului este completat de opțiunea Auto Open Door, care asigură o deschidere ușoară printr-o simplă atingere.

La interior, frigiderul Bespoke Side-by-Side dispune de cele mai noi tehnologii de depozitare și răcire a alimentelor. Compartimentul Beverage Center oferă acces ușor la dozatorul de apă și la cana de apă, pentru apă rece sau aromată natural în orice moment. De asemenea, opțiunea Dual Auto Ice Maker este întotdeauna gata să răcească băuturile utilizatorilor atât prin cuburi de gheață, cât și prin fulgi de gheață. Samsung a lansat și combina frigorifică Bespoke-Top Mounted (cu congelator deasupra), care este disponibilă în culori elegante și se integrează perfect în bucătăria modernă.

În cele din urmă, Cuptorul Bespoke AI™ de la Samsung combină designul modern cu tehnologii inovatoare de gătit, pentru a prepara mese delicioase și personalizate. Funcția AI Pro Cooking™ monitorizează printr-o cameră video la interior procesul de gătire. Astfel, cuptorul recunoaște automat ingredientele din preparate și optimizează setările în concordanță cu modul de gătit, temperatura și timpul recomandat pentru acestea. În plus, poți prin SmartThings să monitorizezi în timp real starea mâncării prin intermediul camerei, iar aceasta poate fi chiar folosită pentru streaming pe platforme de socializare, ceva util pentru creatorii de conținut din zona de cooking.

Integrarea cu SmartThings Cooking și Samsung Health permite cuptorului să analizeze statisticile de antrenament și obiectivele regimului alimentar ale utilizatorilor, pentru a recomanda un plan de mese pe baza ingredientelor pe care le au acasă. Opțiunea Push To Open Door completează design-ul modern al cuptorului Bespoke AI™ și înlocuiește un mâner tradițional pentru un aspect mai simplu și discret. Acest cuptor inteligent oferă o experiență de gătit personalizată și facilitează economisirea energiei prin optimizarea vitezei compresorului și a consumului în programul de dezghețare.

Televizoarele Neo QLED, Micro LED și QD-OLED aduc cele mai vii imagini în casa ta

Din bucătărie, Samsung face o oprire în sufragerie, unde dispozitivul central este televizorul. Pentru anul 2023, „casa viitorului” oferă clienților o gamă largă de modele, cu tehnologii noi, pe toate gusturile. Cei care sunt mulțumiți de oferta de televizoare premium de la Samsung pot alege un nou model Neo QLED cu tehnologie Quantum Mini LED, sau pot alege un model Micro LED dacă vor dimensiuni de ecran cât mai mari. Desigur, cei care preferă ecranele OLED cu nuanțe de negru perfecte, pot alege modelele QD-OLED (Quantum Dot OLED). Oricare model alegi însă, toate au la bază aceeași experiență software și aceleași componente performante.

Gama Neo QLED oferă opțiuni de afișare în 4K și 8K și integrează procesorul Neural Quantum, cu procesare pe 14 biți, și upscaling cu AI pentru conținutul la rezoluții mai mici. Pe lângă acestea, avem de a face cu un nou algoritm pentru retroiluminare, numit Shape Adaptive Light Control, care împiedică lumina din jurul obiectelor luminoase să se „scurgă” spre zonele întunecate. De asemenea, Real Depth Enhancer Pro scanează imaginile pentru a îmbunătăți detaliile în zonele importante ale imaginii, îmbunătățind percepția de „adâncime”. Totodată, funcția Auto HDR Remastering a fost îmbunătățită, aducând culori și luminozitate mai bună pentru conținutul SDR.

Televizoarele Micro LED sunt însă dedicate celor care vor experiențe fără limite. Acestea vin cu o ramă aproape invizibilă și dimensiuni între 50 și 140” Și acestea integrează multe dintre tehnologiile de pe Neo QLED, inclusiv funcțiile de smart home, compatibile cu dispozitive Zigbee și Thread, care pot fi adăugate și controlate în aplicația SmartThings. Ba chiar poate fi realizată o hartă 3D a dispozitivelor, în funcție de poziția lor din casă, pentru a avea o perspectivă de ansamblu a acestora.

Samsung_New_Screens

În cele din urmă, modelele Samsung QD-OLED primesc un nou membru în 2023. Pe lângă modelele de 50 și 65”, care erau în ofertă și anul trecut, apare un model de 77”. Acestea oferă refresh rate de 144 Hz, certificare AMD FreeSync Premium Pro pentru gaming la refresh rate variabil cu HDR activat și posibilitatea de a afișa conținutul la diverse rapoarte de aspect, inclusic 32:9. Cu 4 port-uri HDMI 2.1, televizoarele OLED de la Samsung permit conectarea tuturor dispozitivelor de gaming de top, precum un PC, PlayStation 5 sau consolele Xbox Series S și X, cu afișare în 4K la 120 și 144 Hz. Toate setările se fac din GameBar 3.0, care include optimizări de culori și funcții speciale pentru gaming.

Pe lângă televizoare, Samsung a prezentat și noile modele de proiectoare, precum The Premiere 8K, un proiector ultra-short throw care poate proiecta imagini de dimensiunea unui ecran de 150”, sau a doua generație de Freestyle, care permite conectarea la un al doilea proiector pentru a realiza imagini ultra-wide 21:9, fără ajustări manuale.

Monitoarele Samsung oferă cele mai bune experiențe de gaming, dar și productivitate la standarde profesionale

Tot la capitolul display, dar acum în zona de gaming și work-from-home, casa viitorului de la Samsung oferă unele dintre cele mai impresionante ecrane din piață. Începând cu Odyssey Neo G9, primul ecran „dublu UDH” din lume, Samsung oferă clienților posibilitatea de a avea o experiență captivantă de gaming. Monitorul are o diagonală de 57”, rezoluție 7.680 x 2.160 pixeli pe format 32:9 și o curbură de 1000R. Acesta folosește tehnologia Mini LED și este certificat VESA Display HDR 1000, pentru luminozitate înaltă. Pentru că oferă refresh rate la 240 Hz, este necesară o conexiune DisplayPort 2.1 pentru a putea atinge întregul potențial al monitorului.

Odyssey OLED G9 este, în schimb, un monitor dual-QHD, cu diagonală de 49”, curbură de 1800R și raport de aspect de 32:9. Acesta este bazat pe tehnologia QD-OLED, aceeași de pe televizoarele companiei, asigurând un contrast aproape infinit de 1.000.000:1 și timp de răspuns instant de 0,1ms. Monitorul integrează un panel la 240 Hz și primește acces la Samsung Gaming Hub, putând oferi streaming de pe Xbox Game Streaming sau NVIDIA GeForce Now, fără un PC conectat. Mai mult, servicii de streaming video, precum Prime Video, Netflix și YouTube sunt de asemenea funcționale nativ.

Cei care se joacă mai puțin dar lucrează mai mult de acasă, au la dispoziție ViewFinity S9, un ecran 5K (5.120 x 2.880 pixeli) de 27”, cu panel calibrat pentru a fi folosit în aplicații profesionale. Acesta poate fi recalibrat acasă prin intermediul aplicației Samsung Smart Calibration, cu ajutorul unui smartphone. Ecranul mat limitează reflexiile luminilor din jur, iar hub-ul integrat, compatibil cu USB-C și Thunderbolt 4 permite viteze mari de transfer între accesoriile conectate și PC, rezoluții înalte și chiar alimentarea unui laptop conectat. Monitorul integrează și un webcam 4K SlimFit și permite conferințe native, fără un computer pe Google Meet, prin intermediul sistemului de Smart TV Samsung Smart Hub integrat.

Cei are au nevoie doar de un monitor pentru entertainment și câteva sarcini mai simple de lucru, pot apela la noul Samsung Smart Monitor M8, care vine cu diagonală de 32”, rezoluție 4K și funcții Smart Hub și SmartThings. Ba chiar noua generație poate fi întoarsă la 90 de grade, pentru a afișa clipuri video verticale (funcție disponibilă și pe televizoarele Neo QLED și The Frame, pe lângă modelul Sero cu suport motorizat). Serviciile de streaming și chiar și cele de gaming sunt disponibile pe acest model, iar atunci când este în stand-by, monitorul poate detecta telefonul împerecheat deja, pentru afișarea fotografiilor din galerie. Și acest model include o cameră web SlimFit, dar cu rezoluție 2K.

SmartThings Station: „creierul” și coloana vertebrală din „casa viitorului”

Toate aceste dispozitive se conectează la SmartThings Station, care devine „creierul” casei inteligente și cel care permite controlul și conectarea dispozitivelor între ele. Acesta este un nou Hub de dimensiuni mici și poate fi configurat rapid cu ajutorul smartphone-ului. De altfel, prin serviciile SmartThings, stația trimite notificările necesare direct către telefon, în timp ce telefonul poate fi folosit pentru a adăuga noi dispozitive doar prin scanarea unui cod QR. Stația include și un buton care poate fi programat pentru a controla diverse rutine din casă, configurate prin algoritmi de automatizare, precum pornirea televizorului, stingerea luminii și activarea jaluzelelor inteligente pentru un profil de film, de exemplu. Pot fi configurate până la trei rutine de acest gen, câte unul pentru fiecare tip de apăsare: scurtă, lungă sau dublă.

Pe lângă faptul că SmartThings Station poate să detecteze obiecte urmărite prin SmartTag sau SmartTag+, fiind mai ușor să găsești cheile sau portofelul prin casă, atât timp cât le urmărești în acest mod, acest dispozitiv joacă și rolul de alimentator pentru telefon. Dispozitivul integrează un încărcător wireless cu putere de 15W, fiind de ajuns să poziționezi telefonul pe el atunci pentru a porni încărcarea. Acesta poate oferi chiar și o alertă atunci când telefonul ajunge la 100%, fiind gata pentru a alimenta un alt dispozitiv, precum ceasul sau o pereche de căști.

Astfel, „casa viitorului” în viziunea Samsung este una echipată cu electrocasnice care lucrează pentru tine, chiar și atunci când nu ești lângă ele, cu ajutorul liniilor de produse Bespoke, în care filmele, serialele și jocurile video se văd la cea mai înaltă calitate pe televizoare și monitoare echipate cu cele mai noi tehnologii, și în care totul este în permanență conectat, pentru experiențe de utilizare simple, intuitive și eficiente. Tehnologiile SmartThings au la bază în special sustenabilitatea, algoritmii folosiți putând reduce considerabil consumul de energie.

Cea mai bună parte este că nu trebuie să așteptăm un viitor îndepărtat pentru a pune mâna pe toate aceste noi produse, întrucât ele sunt deja disponibile sau vor fi în următoarele câteva luni, întrucât toate fac parte din gama 2023 a ofertei Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult