Apple ar putea oferi pe Apple Watch funcția pe care o vor toți utilizatorii pe iPhone

07.07.2022
Apple ar putea oferi pe Apple Watch funcția pe care o vor toți utilizatorii pe iPhone

Apple Watch este o constantă în oferta Apple, oferind în mare parte aceleași capabilități de la debutul său din 2015 și până în prezent. Sigur, ceasul a primit noi capabilități prin actualizări de software și câțiva senzori noi, însă acesta a evoluat foarte puțin în timp. Un brevet nou de la Apple sugerează că există planuri pentru a aduce schimbări pe această gamă de produse, în special la nivelul securității prin integrarea unui senzor de amprentă.

Apple Watch ar putea primi senzor de amprentă în butonul lateral

Apple a fost una dintre primele companii care a adus senzorii de amprentă pe telefoanele sale și totodată una dintre primele care a renunțat la aceștia. Totuși, Apple nu este complet împotriva lor. Pe de-o parte, laptop-urile și desktop-urile Apple vin acum cu tastaturi care integrează senzori Touch ID, în timp ce tabletele iPad beneficiază de un senzor integrat în butonul power sau home (după caz). Doar iPhone-urile și iPad Pro rămând dedicate Face ID.

Posibilitatea de integrare a unui senzor de amprentă pe Apple Watch ar putea aduce un plus de siguranță pentru utilizatorii de ceasuri. În prezent, ceasul poate fi deblocat doar cu un PIN, ceea ce poate fi inconfortabil pe un ecran mic. De asemenea, odată ce ceasul este deblocat, acesta poate face plăți prin Apple Pay din Wallet, fără alte confirmări.

apple watch touch id patent

Integrarea unui senzor de amprentă ar permite atât deblocarea mai rapidă, cât și confirmarea fiecărei tranzacții în parte. Integrarea butonului descrisă în brevet sugerează că ar fi adoptată aceeași tehnologie de pe iPad Air și Mini, cu senzor în butonul de pe laterală.

Având în vedere că nu am auzit despre o asemenea capabilitate în leak-uri despre Apple Watch Series 8, cel mai probabil, această capabilitate nu va veni pe ceasurile Apple anul acesta. Totuși, având în vedere cât de lent se mișcă Apple cu adopția de noi tehnologii, s-ar putea ca nici anul viitor să nu vedem o schimbare majoră.

sursa: Patently Apple, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult