Apple nu mai oferă adaptor de priză în cutia Apple Watch. iPhone ar putea fi următorul la rând

16.09.2020
Apple nu mai oferă adaptor de priză în cutia Apple Watch. iPhone ar putea fi următorul la rând

În timpul prezentării Time Flies de aseară, Apple a făcut un anunț pe care îl așteptam de câteva luni. Nu, nu a arătat noile iPhone-uri, dar a confirmat că încearcă să reducă nivelul de deșeuri electronice, așa că a decis să nu mai livreze în pachetul noilor modele Apple Watch un adaptor de priză. Noile ceasuri Apple Watch Series 6, SE și Series 3 care vor fi livrate în această toamnă vin fără încărcător, doar cu accesoriile de bază: curea și cablu de alimentare magnetic.

Nu toate modelele Apple Watch vin fără adaptor

Totuși, declarația Apple nu este 100% adevărată pentru toate modelele. Da, variantele de bază ale ceasurilor vor fi într-adevăr livrate fără încărcător. Acestea sunt considerate modelele „de masă”, care se vând în volume mari. Totuși, pentru variantele „de lux” precum Apple Watch Edition și Apple Watch Hermes, Apple va continua să ofere un adaptor de 5W în pachet.

Acesta este însă doar primul pas în această direcție. Compania a vorbit aseară despre faptul că oricum utilizatorii au multe adaptoare de priză deja și că această mișcare face parte din strategia companiei de a proteja mediul. Desigur, Apple îți va vinde un adaptor de priză separat, dacă asta îți dorești. Totuși, noile modele Apple Watch nu sunt mai ieftine decât modelele anterioare, chiar dacă vin cu mai puține accesorii în pachet, lucru care sugerează că vor fi mai profitabile decât variantele anterioare.

Același lucru este așteptat și pentru gama iPhone 12. Zvonurile din trecut spuneau că acestea nu numai că nu vor fi livrate cu un adaptor de priză în pachet, însă nu vor mai include nici banalele căști EarPods cu mufă Lightning. Practic, alături de un nou iPhone 12 vei primi doar un cablu USB de alimentare. Faptul că există diferențiere între variantele standard și cele superioare ar putea însă sugera că modelele iPhone 12 Pro ar putea fi totuși livrate cu un adaptor de priză măcar, dacă nu și căști. De altfel, modelele iPhone 11 Pro de anul trecut au fost primele care au venit cu un încărcător rapid în pachet.

sursa: Engadget, The Verge

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult