Honor Watch GS3 este o alternativă la Watch GT3 de la Huawei

11.01.2022
Honor Watch GS3 este o alternativă la Watch GT3 de la Huawei

Pe lângă noul telefon pliabil Honor Magic V, brandul chinez a lansat și un nou smartwatch, care nu este foarte diferit față de ceea ce am văzut în oferta Huawei în ultimii ani. Numit Honor Watch GS3, acesta pare să fie extrem de similar cu modelele Huawei Watch GT3, care beneficiază de un ecran OLED rotund, construcție metalică și autonomie de lungă durată. Ba chiar și interfața este foarte similară, fiind bazat pe același LiteOS dezvoltat de Huawei, care a fost recent transformat într-o versiune mai „lite” de HarmonyOS.

Honor Watch GS3 este extrem de similar cu „fratele” său cu branding Huawei

Honor Watch GS3 beneficiază de un ecran AMOLED de 1,43” cu rezoluție 466 x 466 pixeli, pentru o densitate de 326 ppi. Ecranul oferă astfel o calitate ridicată a imaginii. Ceasul are un diametru de 45,9 mm, grosime de 10,5mm și cântărește doar 44 grame. Acesta este livrat cu diverse tipuri de curele, de la modele din piele, până la unele din cauciuc, pentru activități sportive.

honor watch charging

La capitolul senzori avem parte de monitorizarea pulsului și a saturației de oxigen, cât și posibilitatea de a monitoriza somnul. Desigur, există și 100 de exerciții sportive pe care ceasul le poate monitoriza, cu tot cu suport pentru urmărirea traseului prin GPS. De altfel, Honor spune că timpul de conectare la sateliți a scăzut cu 47% față de ceasurile din generațiile precedente.

Honor Watch GS3 poate fi folosit și pentru activități acvatice, oferind rezistență la apă de 5 ATM, adică o până la o adâncime de 50 metri.

Acumulatorul de 451 mAh ar trebui să asigure 14 zile de utilizare obișnuită, sau 30 de ore de activitate monitorizată prin GPS. Încărcarea este destul de rapidă însă, 5 minute pe suportul de încărcare oferind o zi întreagă de utilizare. Honor Watch GS3 include și NFC, compatibil cu Alipay în China, însă nu este clar dacă vor fi servicii de plată din Europa compatibile cu el, atunci când va ajunge pe piață.

Lansarea va avea loc în China în curând, fiind deja disponibil la precomandă. Honor Watch GS3 costă 180 euro în varianta Racing Pioneer cu o curea din cauciuc, în timp ce variantele cu piele costă aproximativ 210 euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult