WatchTube: aplicația care pune YouTube la încheietura mâinii tale

23.06.2022
WatchTube: aplicația care pune YouTube la încheietura mâinii tale

Ceasurile inteligente sunt destul de limitate atunci când vine vorba despre capabilități multimedia. Acestea nu au camere, deci nu pot realiza înregistrări video sau fotografii, nu au browser-e în mod nativ, deci nu pot reda clipuri de pe internet și nici nu oferă aplicații de streaming. Motivul este în primul rând ecranul de dimensiuni mici, care nu oferă o experiență de vizionare de calitate, dar și faptul că bateria s-ar consuma și mai repede decât o fac. Totuși, un dezvoltator de aplicații consideră că există cerere pentru astfel de funcții, lansând WatchTube pentru Apple Watch, o aplicație care permite vizionarea de clipuri de pe YouTube direct de la încheietura mâinii.

WatchTube este o aplicație pentru Apple Watch care redă clipuri de pe YouTube

Aplicația este gratuită și poate fi instalată de pe App Store, dar numai direct de pe ceas. Aplicația nu apare în căutările de pe iPhone, de exemplu. Nu necesită un cont pentru a fi folosită, ceea ce înseamnă că nu poți să sincronizezi activitatea de pe WatchTube cu cea de pe contul personal de YouTube.

Aplicația are integrat un motor de căutare, posibilitatea de a te „abona” la anumite canale și chiar un istoric pentru a accesa rapid clipuri deja vizionate. Poți reda în format 16:9 sau fullscreen, cu marginile „tăiate”, poți controla volumul cu coroana digitală a ceasului și poți chiar să derulezi prin clip folosind aceeași coroană, odată ce apeși pe timeline.

Watchtube 16-9

În funcție de clipurile la care te uiți și like-urile pe care le lași, WatchTube învață în timp preferințele tale și îți poate oferi pe prima pagină recomandări mai bune, într-o manieră similară cu YouTube. Totuși, nu totul este perfect și demonstrează motivul pentru care nu există mai multe astfel de aplicații de redare video pe Apple Watch și smartwatch-uri în general.

Ecranul este foarte mic, deci nu vei vedea mare lucru pe el. Apoi, modul fullscreen taie prea mult din conținut. Difuzorul Apple Watch, deși foarte bun pentru notificări și preluarea rapidă a unui apel audio, nu este potrivit pentru redare multimedia, în timp ce aplicația se mișcă foarte lent chiar și pe Apple Watch Series 7, cel mai performant model de până acum. În special încărcarea thumbnail-urilor și căutărilor este extrem de lentă.

Watchtube fullscreen

Totuși, este WatchTube este momentan doar un „truc de petrecere” distractiv pe care să îl arăți prietenilor. Probabil că nu te vei uita prea des la clipuri video de pe YouTube pe ceas, însă acest concept ar putea evolua în viitor. Poate o funcție de Cast sau AirPlay ar putea face aplicația mai utilă în viitor, sau utilizarea ei pentru a controla redarea de pe YouTube pe telefon sau tabletă.

sursa: AppStore, via Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult