Facebook Messenger adaugă noi scurtături pe mobil: @everyone, /silent, /gif și /pay

30.03.2022
Facebook Messenger adaugă noi scurtături pe mobil: @everyone, /silent, /gif și /pay

Facebook a dezvăluit că integrează scurtături în aplicația Messenger de iOS și Android pentru chat-urile de grup. Acestea vor putea fi folosite de către utilizatori pentru a accesa funcții care nu erau anterior disponibile, fie pentru a da notificări, fie pentru a evita notificările. De asemenea, în viitorul apropiat, vor fi implementate câteva capabilități noi referitoare la plata prin Messenger sau accesarea de „emoticoane” și reacții în format GIF.

Funcțiile noi vor fi implementate în următoarele săptămâni în aplicația Facebook Messenger

Cele mai importante capabilități noi din Facebook Messenger sunt cea care poate notifica toți membrii ai unui chat de grup despre un mesaj, chiar dacă au conversația pe mut și cea care permite trimiterea de mesaje fără notificare. Acestea se numesc @everyone și /silent și pot fi folosite într-o manieră similară cu ceea ce există în jocuri video sau pe servicii precum Slack sau Discord de mai multă vreme.

Dacă scrii un mesaj și pui @everyone în interiorul său, toți membrii grupului vor fi notificați că a apărut un nou mesaj. Este o metodă simplă pentru a atrage atenția tuturor la un mesaj important. Cu siguranță însă, unii utilizatori vor abuza de această nouă „putere” pe care o au. Cei care nu vor să deranjeze, în schimb, pot scrie /silent înaintea unui mesaj pentru a trimite conținutul său fără ca aplicația să notifice pe nimeni din respectivul chat, deci vor vedea rapid mesajul doar cei care sunt activi în cadrul discuției.

Aceste două capabilități ar trebui să fie deja disponibile în aplicația de mobil, după cel mai recent update.

În următoarele câteva săptămâni, Facebook spune că va implementa și alte noi scurtături în aplicație. Scurtătura /gif și un termen de căutare va oferi sugestii de GIF-uri pentru diverse reacții (acest lucru este deja disponibil în aplicația de mobil, dar este un proces care implică mai multe apăsări de butoane). Apoi scurtăturile /shrug și /tableflip vor adăuga automat două emoticoane foarte populare pe internet, realizate din caractere text: ¯\_(ツ)_/¯ și (╯°□°)╯︵ ┻━┻.

În cele din urmă, /pay va fi disponibil în SUA, unde poți trimite deja bani prin Facebook Messenger, pentru a trimite bani către interlocutor. În timp ce această funcție va fi atât pe iOS, cât și pe Android, scurtătura /gif vine doar pe iOS, momentan.

sursa: The Verge

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult