Șeful Instagram: Android este acum mai bun decât iOS (VIDEO)

25.07.2023
Adam Mosseri (Foto: Profimedia Images)

Șeful Instagram și Threads, Adam Mosseri, crede că sistemul de operare mobil Android este acum mai bun decât iOS.

El a făcut această declarație ca răspuns la o provocare lansată de popularul youtuber Marques Brownlee (MKBHD). Acesta și-a invitat urmăritorii de pe rețeaua de socializare Threads să propună subiecte potențial controversate din tehnologie.

Mosseri nu a oferit motive pentru declarația lui. Nu a spus dacă vorbește din punctul de vedere al unui dezvoltator sau din cel al unui utilizator final.

Apple și Meta, compania care deține Instagram, nu sunt prietene. Gigantul condus de Mark Zuckerberg este nemulțumit de politicile producătorului iPhone, care limitează colectarea de date despre utilizatori pe dispozitivele sale. Măsurile au afectat serios veniturile din publicitate ale proprietăților deținute de Meta.

De-a lungul timpului, însă, Instagram a dat mai multă atenție aplicației sale de iOS decât celei de Android. Inițial nici măcar nu a existat o aplicație pentru sistemul de operare dezvoltat de Google.

Același lucru se întâmplă acum și cu Threads, rețeaua de microblogging a cărui aplicație de iOS a primit recent un update masiv, care nu este disponibil și pentru versiunea de Android.

Un studiu recent, realizat de platforma Green Smartphones, a arătat că iOS este mai puțin intuitiv decât Android, mai ales pentru utilizatorii începători.

Sursa: Android Police

Citește și Știrile Go4it: Android, acum mai bun decât iOS? Panouri care produc energie verde când plouă. Acces mai scump la muzică

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult